28.8.2016

Sunnuntai







Huh, raskas viikko takana. Tyttären kanssa katseltiin toisiamme vuoroin sängyn ja vuoroin sohvan pohjalla, joka paikkaan särki ja päivät meinasivat käydä vähän liiankin pitkiksi. Samaan aikaan äitini oli kiidätetty keskussairaalaan, me emme kipeinä päässeet katsomaan ja huoli äidin voinnista ja jaksamisesta oli sitäkin suurempi. Viikon viimeisin suru-uutinen oli ukkini pois nukkuminen. Toivotaan, että ensi viikko on toivoa täynnä ja tuhannesti parempi kuin mennyt. Mieli on haikea, kynttilät ovat palaneet joka ilta ja ajatukset kulkevat äidin ja ukin luona. Välillä elämä näyttää tätä toista puoltaan!

Ollaan kiitollisia jokaisesta hetkestä!

Minttu

22.8.2016

Gone to the beach!









 Voi kun voisinkin sanoa, että olen kerännyt kampeeni ja kadonnut rannalle ;) Tänään on lämpömittari kivunnut lähes hellelukemiin ja tällaiset päivät mielestäni kuuluisi viettää rannalla. Ranta-rentoilun tuskissani kaivelin kuvia kesän ainokaisesta rantaretkestä. Lapsia tuli käytettyä uimassa omassa lähirannassa, mutta kertaakaan emme pakanneet eväitä mukaan ja lähdetty nautiskelemaan pidemmän kaavan mukaan. Menneinä kesinä ollaan rantapäiviä vietetty useita, mutta tänä kesänä ei näitä helteisiä päiviä paljoa ollut. Onnekseni kuitenkin töissä sain nauttia lämpimän kesätuulen puhalluksesta ja auringonpaisteesta! Menisihän näitä vielä muutama lisää.

Mukavaa alkanutta viikkoa,

Minttu


17.8.2016

Terassille kurkkaus










Tänään ainakin täällä idässä oli aurinkoinen ja lämmin syyspäivä, joka innoitti piipahtamaan edes hetkeksi omalle terassille, oma oloni kun on ollut jo useamman päivän hyvinkin syksyinen. Kynttilät, lampaantaljat ja lämpimät juomat sohvan nurkassa ovat tulleet taas osaksi eloa ja syrjäyttäneet terassilla oleilun aivan tyystin. Terassilla lämmöstä nautiskellessa muistin, etten ole tainnut tänä kesänä terassin sisustusta teille paljoa vilauttaa. Yhden kurkkauksen terassimme toiselle laidalle tein alkukesästä postauksessa Helteinen toukokuu, mutta toinen puoli on instagramin muutamia kuvia lukuunottamatta jäänyt kuvailematta aivan kokonaan. Kesäkukkien suhteen pystyin pysymään itselleni asettamissa kohtuuden rajoissa ja ruukkuihin päätyi lähinnä vain yrttejä ja hyötykasveja. 

Ollaanko siellä kesäisissä vai syksyisissä tunnelmissa? Vieläkö jaksatte nauttia terassilla kesäisesti vai korjailla vain syksyn satoa talteen? Minä yritän laittaa oman syksyisen fiiliksen vielä hetkeksi syrjään ja nautiskella nämä lämpimät päivät omalla terassilla, vaikkapa syyskukkia istutellen ;)

Minttu

12.8.2016

Katson Maalaismaisemaa












"Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän
Kuinka onnellinen voikaan olla hän
Joka täällä vaan saa aina asustaa
Maalaismaisemaa en saata unohtaa"

Pauli Hanhiniemeä lainatakseni. Nämä maalaismaisemat jätettiin taaksemme eilen, mutta muistissa ne pysyvät ikuisesti <3 Vietimme muutaman vuorokauden mökkeillen näissä tutuissa Keski-Suomen järvi- ja peltomaisemissa, joista viimeksi teille postailin juhannustunnelmia täällä. Pellot olivat jo muuttaneet värinsä kullankeltaisiksi ja pientareilla kukat kukkivat enää siellä täällä, niistäkin kauneimmat päätyivät kerätyiksi maljakkoon. Kovin syksyiseltä olo mökillä jo tuntui! Minä huokailin viljapeltojen kauneutta ja sainpa tallennettua kameralle kuvat lapsista pellon syleilyssä.

Lapsille mieleenpainuvinta taisi olla paikallisella Järvensivun tilalla vierailu. Pieni avoimen maaseudun maitotiloihin kuuluva tila, jonka pihaan saavuttua meitä vastaan kipitti kukot ja kanat, koirat ja kissa , kaikki sulassa sovussa. Mukavasti tilan väki otti meidät yllättäen saapuvat vierailijat vastaan, vaikka taisimme pölähtää paikalle juuri iltalypsyn aikaan. Lapset pääsi silittämään, hevosta, pupua, lampaita ja ruokkimaan kanoja ja lehmiä. Kaiken kruunasi vuorokauden vanha vasikka, jolle neito sai antaa nimen. N-kirjaimella alkava poju ristittiin meidän naapurissa asuvan suloisen pienen miehenalun mukaan <3 Aika valloittava oli tämäkin askeleillaan horjuva ja tuttipullosta maitoa imevä mullikka! Mahtavia hetkiä ja voitte uskoa ettei näitä maalaismuistoja saata unohtaa ;)

Me reissaajat ollaan viimein asetuttu kotiin ja jokohan olisi aika pienille kotikurkkauksille, ettei ihan reissupäiväkirjaksi mene koko blogi. Useita kuvia ja tunnelmia olisi reissuiltakin vielä jäljellä, mutta fiilispohjalta mennään. Inspiraatiosta on paras ammentaa!

Minttu

6.8.2016

Mökillä

































 Heipparallaa pitkästä aikaa! Meillä on rentouttavat mökkeilyt takan, kun olimme menneellä viikolla muutama yö Hannan perheen kanssa hänen vanhempiensa mökillä. Yösijaksi vedimme vaunun mukanamme, mutta lopulta saimme nukkua siellä kahdestaan kun kaverukset kellahtivat iltaisin parvelle siskonpetiin. Eipä tarvinnu unta houkutella lastenkaan, nimittäin uimisesta ja saunomisesta  täyttyi heidän päivänsä. Oppipa tuo kolmikko uimaankin, välillä kelluttiin selällään, sukellettiin ja taas mentiin myyrää kuten he tapasivat uimatyyliään kutsua ;) Kuvat uimareista jääkööt tietokoneen arkistoon, koska uikkarit eivät pysyneet tuossa vauhdissa mukana ;) Nuorimmasta pellavapäästä, mustikanpoimijasta ehdin sentään muutaman kuvan tallentamaan. Josko vanhempien uimatahtiin ei nuorin vielä mukaan päässyt, mutta leikkeihin sujahti jo hyvin mukaan.

Hyvää ruokaa, luvattoman paljon herkuttelua ja kuohuvalla kilistelyä. Lounaaksi muurikalla paistettuja pinaattilettuja ja jälkkäriksi herkkulettuja kera kermavaahdon ja mansikkahillon. Päivällisen aloittaminen venyi illalla kello kymmeneen, nuotiolla loimutettu lohi oli odottamisen arvoista. Auringon laskiessa taivaalle maalautui kauniin punainen taulu, jota terassilla ruokaillessa saimme ihastella. Siskonpedistä kuului supina yli puolen yön ja heti aamusta herättyä oltiin jo järvessä polskimassa. Mustikoiden ja vadelmien keruuta sen verran, että saatiin loihdittua nutellalla ja tuoreilla marjoilla täytettyä pizzaa. Resepti löytyy K-ruoka lehdestä 3/2016. Namii, suosittelen kokeilemaan.

Kyllä pieni mökkikuume taisi meihin iskeä ;) Kiitos, että saimme viettää kanssanne nämä rentouttavat päivät! 

Minttu