10.11.2015

Lastenhuoneen lasikuitutapetti tasoittuu

Lastenhuoneen muutos on saatettu miltei loppuun ja on aika raottaa projektin alkumetrejä teillekin. Kerroin jo aikaisemmin, Lastenhuoneen sisustus muutos vuorossa -tekstissä, aikovani aloittaa lasikuitutapettien tasoituksen Mrs M:n huoneessa ja niinhän se projekti syyslomalla käynnistyikin. Minä optimistisena kuvittelin tasoituksen tapahtuvan parissa illassa, suit sait sukkelaan ja näin valmiin huoneen mielikuvissani jo muutaman illan töiden paiskimisen jälkeen. No, eihän se ihan niin mennyt ;) 

Projekti alkoi mustien pilkkujen, tarrojen poistolla seinistä, jossa reippaana apuna toimi tyttönen. Oli mieluista puuhaa ja lopulta neitinen leikki sairastavansa mustarokkoa ;) liimailtuaan itsensä tarroja täyteen. Yksi ilta menikin huonetta tyhjentäessä, listoja ottaessa ja lattioita suojatessa. Alunperin ajattelin tässä vaiheessa viikkoa jo seisoskelevani valmiin lopputuloksen keskellä ;) Hieman kärjistäen...;) Seuraavan illan projekti olikin tasoitus, noiden inhokkieni, lasikuitutapettien, pilloon tasoittaminen.

Yhteistyössä Teknoksen kanssa saimme lasikuitutapettien tasoitukseen Teknospro sf vesiohenteista yleistasoitetta. Teknospro on suoraan käyttövalmis, kuivien tilojen kevyt yleistasoite, joka sopii myös maalattujen pintojen tasoitukseen. Alkuperäinen ajatuksemme oli telata tasoite lasikuitutapettien päälle ja vetäistä lopuksi isolla lastalla pinta sileäksi, mutta tuo tasoite ei tarttunut teloihimme vaikka kokeilimme useita eri telapintoja. Minun osuuteni tasoituksen levityksessä kariutui siis tässä vaiheessa. Taitava mieheni tarttui isoon teraslastaan ja kävi koko huoneen seinäpinnat läpi. Tasoitteen kuivuttua tein hiekkapaperilla seinille kevyen hionnan ja levitimme vielä toisen kerroksen tasoitetta. Toistettiin kevyt hionta ja pääsimme maalaamaan sekä tapetoimaan. Huoneen ikkunanpielet, sisäsmyygit, olivat mielenkiintoisimmat ja tarkkuutta vaativimmat kohdat tasoituksessa. Seinien pinnoista tuli todella tasaiset, lasikuitutapetista ei tasoituksen jälkeen ollut tietoakaan. Seinien pinta oli luja ja helppo hioa ja lopputuloksesta tuli erittäin tasainen sekä hyvä maalausalusta.

Mutta kylläpä vain lopputuloksesta tuli upea, siitä pääsette nauttimaan seuraavassa postauksessa. Minkäs tapetin valitsin ja millaisen sängyn päädyin hankkimaan, sen kuulet sitten ;)

//Lastenhuoneen seinien tasoitus toteutettu yhteistyössä Teknoksen kanssa

Minttu

11 kommenttia:

 1. Hauskat noi mustat pisteet:)). Meil on kans lasikuitutapetti, mutta mua ne ei kyllä häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon taas niin kypsä tuohon tapettiin, mulla sitä on ollu vähän jokaisessa kodissa ja ei omasta tahdosta. Vielä olis tasoittamista jäljellä muuallakin, seuraavaksi vuorossa taitaisi olla khh. Pilkut oli kivat siihen asti kun ne alkoi liikkumaan ja jättämään tahmajälkiä seinään.

   Poista
 2. Kylläpä teillä on ollut hommaa ja varmasti hauskaa! :D
  Näyttää tosi kätevältä tuo tasoite. Mietittiinkin miehen kanssa parissa remppakohteessa miten lasikuitutapetin saisi järkeviten tasoitettua, jos osuisi homma meille. Meillä ei ole koskaan ollut lasikuitutapettia, niin ei ole mitään kokemusta. Jäänpäs odottelemaan innolla lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä kyllä hommaa, olin ajatellu et päästään paljon helpommalla ;) Mutta ihan mukava oli yhdessä pitkästä aikaa remppailla! Ja itsehän muutoksen parhaiten huomaa ja tuntee, tyytyväinen olen et tartuttiin tähän työhön.

   Poista
 3. Uuuh, vieläkin kauhulla muistelen meidän lasikuitutapettiprojektia. Edellinen asukas oli pari vuotta ennen asunnon myyntiä vetänyt ihan joka ikisen pinnan kalanruoto lasikuitutapetilla. Ja siis todella tarkoitan ihan jokaisen, kaapistojen päätyjä unohtamatta. Edes tasoitetapetti ei riittänyt tasoittamaan seiniä, joten päädyttiin lopulta repimään tapetit irti. Varoitteluista huolimatta se oli ehdottomasti paras ratkaisu ja kerrankin oli edes vähän onnea matkassa sillä koko asunnossa oli vanha tapetti alla jonka ansiosta tapetti lähti kohtuu helposti (ja kirosanojen saattelemana) irti. :D Lasikuitutapetit pitäisi kyllä kieltää lailla! :D Jään mielenkiinnolla odottelemaan tapettivalinnan julkistamista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uuh, voin niin samaistua tunteisiisi. Meillä nyt ei ihan pahimmasta päästä kuviointi tapetissa ollu, mutta kulmaa löytyy täältäkin! Repiminen ei hotsittanut mua yhtään, en pysty kuvittelemaan itseäni repimässä pala kerrallaan...tää ei olis kovin helposti irti lähtenytkään ja tasoitus olisi ollut siitä huolimatta edessä. Nyt on työ vähää vaille valmis....ne legendaariset listat vielä laittamatta paikoilleen ;)

   Poista
 4. Mielenkiinnolla jän odottelemaan millainen muutos on tulossa. Tarrojen nyppiminen on varmasti ollut tytöstä hauskaa puuhaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku-apuri oli innoissaan kyllä, ihme ettei tarrakirjaansa noita keräilly ;) Lopputulos julkaistaan piakkoin ;)

   Poista
 5. Oi, minuu ihan jännittää millainen on huoneen uusi ilme! Tasoiteasiakin rupesi kiinnostamaan, meillä on nimittäin tytön huoneessa tiiliseinä, jota en voi sietää eikä mies suostu levyttämään sitä pois, niin kuin joutui tekee meidän makkarissa. Toimisikohan tasoite siihen, osaisikohan miehesi sanoa? Jos sit uskaltaisin sitä ehdottaa... ;) Hauskan näköinen muuten tuo mustarokko-tyttö! :)
  - Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan Anu tasoittamaan! Tämä nimittäin toimii tiiliseinässä Kuulema todella hyvin, sanoi J.

   Poista
  2. Ou jee, kiitos J:lle! Idea jo melkein myyty. ;)
   - A

   Poista

Kiitos kun moikkasit!