26.2.2017

Uunibataattia ja -perunaa kana-fetatäytteillä









Hola,

Instagramissa eilen jo vilauttelin kuvia lauantain herkullisesta ruoasta. Tein pitkästä pitkästä aikaa uuniperunoita ja -bataattia täytteineen, ja vaikka itse sanonkin niin oli ihan super hyvää. Muutamat teistä ohjetta jo kyselikin, niin tässäpä nämä tulee. Ihan en tarkkoja määriä osaa sanoa, kun makustelemalla ohjeen kehittelin. 

Uuniperuna/bataatti

Pesin jauhoiset perunat (rosamunda) ja tein niihin päälle viillot. Käärin nyyteiksi folioon ja laitoin uuniin 200 asteeseen, noin 1h30min. Aika riippuu ihan perunoiden koosta. Bataatit leikkasin puoliksi, kun olivat niin paljon perunoita suurempia ja halusin niiden valmistuvan perunoiden kanssa samaan aikaan.

Feta-Paprikatäyte:

1prk Ranskankermaa
1prk kermaviiliä
1pkt fetajuustoa
1 paprika
puolikas punasipuli
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

Kanatäyte:

1prk Ranskankermaa
1prk kermaviiliä
1pkt Vuolu kanafileitä
puolikas punasipuli
currya
mustapippuria
suolaa
Punaleima emmental juustoraastetta

Täytteissä vaan kaikki pieneksi ja sekaisin, maustoin maistelemalla ja lisäsin sitä mitä tuntui puuttuvan ;) Kanatäyte oli todella helppo tehdä tuosta uudesta vuolu kanalastusta, joka on jo valmiiksi kypsää. 

Uuniperunat ovat ainakin helpot valmistaa, aikaa vie vain perunoiden odottaminen.

Täällä on fiilistelty viikon päästä alkavaa lomaa oman kylän laskettelurinteillä ja malttamattomina jo odotellaan tuntureille pääsyä. 

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Minttu

4 kommenttia:

  1. Noita bataatteja täytyy kyllä kokeilla, uuniperunat on supernams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tuo fetatäyte oli bataatin kanssa ihan supernams

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Miten mulla ei ole tullut mieleen laittaa kokonaiset/puolikkaat bataatit uuniin?! Aina tulee vaan lohkottua...

    VastaaPoista
  3. Mitä herkkua!!
    Tein juuri eilen uunibataattia vuohenjuustolla ja sekin valloitti mielen ja kielen!

    Lempeää viikonloppua täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!