10.9.2016

Syksyn perinne
Mistä syksy alkaa? Syyskuun ensimmäisestä päivästäkö? Siitäkö kun puiden lehdet alkavat olla enimmäkseen keltaisia? Vai siitäkö kun ne putoavat puista? Vai silloin kun lomat loppuvat ja koulut alkavat? Pimenevistä illoista ja ensimmäisistä sytytetyistä kynttilöistä? Vesisateista ja kumppareista? Puolukkametsästä? Ensimmäisestä tattikastikkeesta? Neulepaitoihin ja villahuiveihin kääriytymisestä? Villasukista? 

Minulle syksy alkaa siitä ensimmäisestä vaunureissusta metsään, erämaan keskelle. Aina silloin pysähdyn syksyn äärelle, huomaan sen hiljaa hiipineen luoksemme. Usein näillä reissuilla on vielä lämmin ja aurinko paistaa kuin keskellä kesää, mutta silti minun sisälläni on jo kovin syksyinen fiilis. Tekee mieli hiljentyä, pysähtyä ja kerätä voimia jaksaakseen läpi tulevan kaamoksen. Täällä siis ollaan, syksyn ja erämaan keskellä hiljentymässä ja samoilemassa. J käy metsällä ja minä vain fiilistelen, teen sitä mikä milloinkin parhaalta tuntuu.

Mistä teidän syksynne alkaa?

Minttu

6 kommenttia:

 1. Ensimmäisenä mieleen tulee syksyn tuoksu <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Eiköhän se ala siitä kun täytyy ekan kerran kesän jälkeen laittaa pitkävartiset sukat jalkaan...meillä on ollut jo parina aamuna pakkasta ! Pirttipäivää vietetty, satanut koko päivän. Mutten valita yhtään, tulee levättyä luvan kanssa.

  Hyvää samoilureissua <3

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat! Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Ihana perinne teillä <3 Minun syksy alkaa siitä, kun lapsilla alkaa koulut <3 Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihana reissu ja kuvat! Mun syksy alkaa oikeastaan ehkä joulun odotukseen liittyvistä ajatuksista. Ehkä vähän aikaista, mutta toisaalta mitätä sitä fiiistelyä iteltään kieltämäänkään. :P

  -Ruut

  VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!