12.8.2016

Katson Maalaismaisemaa
"Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän
Kuinka onnellinen voikaan olla hän
Joka täällä vaan saa aina asustaa
Maalaismaisemaa en saata unohtaa"

Pauli Hanhiniemeä lainatakseni. Nämä maalaismaisemat jätettiin taaksemme eilen, mutta muistissa ne pysyvät ikuisesti <3 Vietimme muutaman vuorokauden mökkeillen näissä tutuissa Keski-Suomen järvi- ja peltomaisemissa, joista viimeksi teille postailin juhannustunnelmia täällä. Pellot olivat jo muuttaneet värinsä kullankeltaisiksi ja pientareilla kukat kukkivat enää siellä täällä, niistäkin kauneimmat päätyivät kerätyiksi maljakkoon. Kovin syksyiseltä olo mökillä jo tuntui! Minä huokailin viljapeltojen kauneutta ja sainpa tallennettua kameralle kuvat lapsista pellon syleilyssä.

Lapsille mieleenpainuvinta taisi olla paikallisella Järvensivun tilalla vierailu. Pieni avoimen maaseudun maitotiloihin kuuluva tila, jonka pihaan saavuttua meitä vastaan kipitti kukot ja kanat, koirat ja kissa , kaikki sulassa sovussa. Mukavasti tilan väki otti meidät yllättäen saapuvat vierailijat vastaan, vaikka taisimme pölähtää paikalle juuri iltalypsyn aikaan. Lapset pääsi silittämään, hevosta, pupua, lampaita ja ruokkimaan kanoja ja lehmiä. Kaiken kruunasi vuorokauden vanha vasikka, jolle neito sai antaa nimen. N-kirjaimella alkava poju ristittiin meidän naapurissa asuvan suloisen pienen miehenalun mukaan <3 Aika valloittava oli tämäkin askeleillaan horjuva ja tuttipullosta maitoa imevä mullikka! Mahtavia hetkiä ja voitte uskoa ettei näitä maalaismuistoja saata unohtaa ;)

Me reissaajat ollaan viimein asetuttu kotiin ja jokohan olisi aika pienille kotikurkkauksille, ettei ihan reissupäiväkirjaksi mene koko blogi. Useita kuvia ja tunnelmia olisi reissuiltakin vielä jäljellä, mutta fiilispohjalta mennään. Inspiraatiosta on paras ammentaa!

Minttu

2 kommenttia:

  1. Suloinen yksilö tämäkin! Aivan i-ha-na!! <3 Terkut naapurista! -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli! Teidän suloisuus tosiaan toimi innoittajana nimelle <3

      Poista

Kiitos kun moikkasit!