21.10.2013

Joulua kohti keväisessä säässä

Keväisessä säässä saimme ainakin täällä itäisessä Suomessa sunnuntai päivää viettää. Räystäiltä tippui vesi, tienpinta kiilsi märkänä, aurinko lämmitti ja helmeili valkoisella maalla. Joki oli kuitenkin vielä sula, puissa keltaisia lehtiä ja sorsat pullakoina muuttoväreissään. Uimaranan hiekan peittää lumipeite, rantaterassi kiinni ja vesi joessa niin alhaalla että sahan aikuiset puut töröttää näkyvillä. 

Kyllä, omatkin ajatukset ennemmin joulussa kuin keväässä. Hulluilta päiviltä tarttuikin tämä Iittalan nappula. Messingin kimallus ja painamani tyynynpäällinen kultaisine yksityiskohtineen tuovat olohuoneeseen talven (ja pssst. Joulun) tunnelmaa. Jos ihan rehellisiä ollaan niin mietin jo kesällä, laajennuksemme ollessa vielä aika pahasti kesken, että mihinkähän laitamme joulukuusen. Ja viikonloppuna perheemme miehuuskin mietti pitäisikö joulukuusi laittaa meidän makkariin ;)  Tiedän melko varmaksi että nämä ensi lumet sulaa, ankea, pimeä ja kostea syksy palauttaa ajatukseni nopeasti pois joulusta, kuravaatteisiin ja kumisaappaisiin ;) Mutta annetaan mielen fiilistellä silloin kun se sille tuntuu!

Joulu mielessä kevät kelissä ;)

Minttu

4 kommenttia:

 1. Pyörähdettiin Joensuussa perjantaina ja oli kyllä niin jouluinen ilma, että ostoskassit pursui yhtä sun toista joulutavaraa. Täällä vielä pakkasta ja vähän lunta maassa, joulutunnelma katoaa kyllä varmasti viikonloppuun mennessä :(

  VastaaPoista
 2. Saitko kynän? Harvemmin sitä ihmiset tänne Joensuuhun eksyy ;) Mutta on näköjään niitäkin! Ja eipähän ole sitten jouluna niin paljon hankittavaa ;) Lapset jo pyöritelleet pihalla ison ison lumipallero matosen! Toivotaan et lumi pysyisi!

  VastaaPoista
 3. Olipas ihana blogilöytö, jään ehdottomasti lukijaksi :)

  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) ja tervetuloa, olen iloinen että löysit tänne ja vieläkin iloisempi että jätit myös kommentin!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!