20.12.2015

Piirakkapäivä!

Hih, sitten vuosiin, piirakkapäivä ;) Lämmiteltiin jo eilen leivinuunia, ajatuksella tehdä piirakoita. Sujuvasti olin unohtanut tyttären telinevoimisteluesityksen ja sen kuinka paljon niitä juttuja onkaan juteltavana ystävien kanssa sitten viime kerran. Aika vaan hurahtaa ja huomaat päivän menneen, suosiolla siirsimme piirakoiden paistoa aamuun. Lenkkeiltiin kymmenen jälkeen illalla ja valvottiin miltei neljään, silti aamusta pulikat (lue pastakone) pyörimään ja niinhän näitä karjalalaisia herkkuja saatiin pöytään puoliltapäivin.  Onhan ne vaan hyviä, voissa dipattuja, ilman mitään muita lisukkeita. Piirakkapäivän kaltaiset ovat tunnelmatkin olleet tänään, kun uunia lämmitettiin kahtena päivänä peräkkäin, nimittäin täällä meinaa tukahtua kuumuuteen. Samoille lämpimille pesin höyrypesurilla meidän sohvan ja asettelin sen kuivumaan uunin kylkeen. Kotikuumuudesta tehtiin hyppy kauneimpiin joululauluihin ja se teki kyllä aikas hyvää. Vielä me tytöt meinattiin ruveta kangasta roiskimaan kangasväreillä, siihen puuhaan siis nyt ;) Lomalla huomaa näiden rytmien kääntyvän aika nopeasti ihan päin... yötä ;)

Minttu


10 kommenttia:

 1. Oih, ihanan tunnelmallisia kuvia ja riisipiirakat on aina NAM! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakat ovat kyllä niin herkkuja ja meidän joulupöydästä ne taitaa nyt puuttua kun ajellaan Helsinkiin joulunviettoon.

   Poista
 2. Piirakat ovat niiiiin herkkua:P Olisipa ihana osata tehdä riisipiirakoita itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat ja ovat Viivi todella helppoja tehdä itse. Nyt vaan kokeilemaan!

   Poista
 3. Kauniita olet rypytellyt! Minullakin kävi mielessä piirakoiden leipominen, mutta enää ei ehdi jouluksi. Mutta onhan tätä talvea vielä jäljellä! Mukavaa jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, kyllähän nuo kauniimpiakin olisi voineet olla ;) Hanna rypytteli osan ja siinä me molemmat sormiemme kanssa tuskailtiin että mitenköhän päin nää nyt kannattaisi laittaa. Harjoitus tekis hyvää. Ajatuksena oli myöhemmin talvella tehdä uusi satsi, lapset kehuivat maailman parhaiksi piirakoiksi ;)

   Poista
 4. Meinaa kyllä mennä kolmas putkeenkin ihan päin yötä! Joku vois nuijalla nukuttaa, kun ei ite malta. Piiraat oli niin hyviä ja roiskuttelu kello kolme yöllä ei ollenkaan kehnoa ajanvietettä :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niinhän tuo taisi mennä neljäskin ;) Ei näiltä mukavilta touhuilta vaan malta mennä nukkumaan!

   Poista
 5. Itse tehdyt tuoreer piirakat on ihan parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat, lapsen ristivätkin maailman parhaiksi piirakoiksi kun suoraan uunista voitelun kautta näitä napsivat. Kyllähän nuo näytti maistuvan ;)

   Poista

Kiitos kun moikkasit!