4.12.2015

Kuusivanhus ja paluu lumisiin maisemiin

Voitaisiinko kutsua tätä kuusta vanhukseksi, kun se on säilynyt minun hellässä hoidossani jo kolmatta joulua? Minulla ei ole varmaan koskaan mikään kasvi saanut sisällä majailla niin kauaa tai toisekseen ne eivät ole yrityksistä huolimatta pysyneet hengissä. Olen minä tätäkin vanhusta viime kesänä pyöritellyt huoneesta toiseen ja pienesti mielessäni miettinyt jopa luopumista siitä kun sopivaa paikkaa ei ole löytynyt. Ihme että se jaksaa vaan kasvaa, vaikka on joutunut juuret kuiville ja oksisto välillä majaillu talon pimeimmässä nurkassa. Nyt paraatipaikalla olohuoneessa ja askartelin pahvista timantit sen oksia koristamaan. Mattoveitsi, pahvia ja kultaista kontaktimuovia, niillä syntyi nämä koristeet. Mukavaa pientä näpräystä.

Huomaan palaavani näihin muutaman viikon takaisiin lumisiin kuviin pihastamme tuontuostaan. Sada lunta sada, jookos? Me ehdittiin käydä  nappaamassa joulukortteihin kuvat lumisessa metsässä. Korttien kirjoitus olisikin seuraava operaatio.

//pst. kun postauksen timanttia tarkemmin katsoin, niin sieltähän on jäänyt pari ruutua leikkaamatta ;) Hups.//

Minttu

12 kommenttia:

 1. No ohoh, mutta nättihän tuo on edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättinä edelleen, oksat nyt vähän roikkuu jo kuten vanhuksella kuunaan

   Poista
 2. Toivottavasti saan omanikin elämään yhtä kauan. Kivat koristeet<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää on kyllä helppo elätettävä! Ja koristeilla saa sit vähän joulua tuotuu!

   Poista
 3. Ihana kuusi ja kauniit koristeet olet sille tehnyt! Oliko kuusi minkä kokoinen sen hankkiessanne? Me ostimme hetki sitten hieman piikikkäämmän version (pitäisi pitää kissat kaukana, pyhh) ja kukkakaupassa sanottiin sen kasvavan todella hitaasti :) Toivomme meidän kuusen kestävän vuodesta toiseen ja sitten joskus sen voisi ehkä omalle pihalle laittaa kasvamaan kun sellainen joskus on.. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti kasvaa tämäkin yksilö, hyvin hyvin hitaasti tai sit sitä ei itse huomaa, onhan tää toki vuosissa paljonkin kasvanut. Oksat alkaa tuolleen lurpottaa kun pituutta tulee!

   Poista
 4. Huonekuusi taitaa olla aika sissi! Minäkin ihmettelen, että viime syksynä ostamani kuusi on yhä hengissä. Meinasin heittää sen pois viime keväänä, mutta tuossa se edesslleen nököttää täysissä voimissaan. Kumma tyyppi!
  Ihania lumikuvia! Kyllä saisi valkoinen joulu tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki keväällä/kesällä ei sisällä kuusta osaa pitää esillä oikein missään! Nyt taas kiva ku on jaksanu sitä pyöritellä.

   Poista
 5. Kuusihan näyttää olevan täysissä voimissa. :) Ja lunta tosiaan saisi tulla, jouluksi nyt viimeistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumelle jaksan vaan pitää peukkuja pystyssä! On se vaan niin ankeaa ilman lunta.

   Poista
 6. Voi että mitä kuvia! Aivan ihania. Eipä tuo kuusi näytä olen vanha :) Ihan hyvin viel jaksaa ;).

  Mä haluun kans luntaaaaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kait tää vielä ihan oikeasti vanhojen kirjoihin menisikään, mulle jo sika saavutus elossa pitämisessä!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!