28.6.2017

Ulko-ovi on kodin käyntikortti Siinä se nyt on, uusi musta ulko-ovi, kaikessa komeudessaan. Ulko-ovi on kodin käyntikortti, ja mielestäni se viimeistelee koko talon julkisivun. Sen ulkonäöllä on siis merkitystä, mutta suuri merkitys on myös lämmöneristävyydellä. Josko minä keskityin enemmän tähän visuaaliseen puoleen ja J tuohon energiatehokkuuteen.

Remontissa, josta olen kirjoitellut enemmän postauksessa Eroon toimimattomasta tuulikaapista, poistimme vanhan valkoisen oven ja suurensimme oviaukkoa niin, että saimme oven viereen mahtumaan kapean ikkunan. Halusin ehdottomasti mustan umpioven, jossa itsessään ei ole ikkunaa ja ilme pysyisi mahdollisimman selkeänä. Ilman ovenpieli-ikkunaa eteisemme olisi jäänyt aivan liian pimeäksi. Tyyliltään talomme arkkitehtuuriin sopisi modernin malliston ulko-ovi, mutta yksikään mallistojen ovista ei puhutellut minua yhtään.

Selailin netistä erilaisilla hakusanoilla ovimalleja, kun kohdalleni osui kuva tästä Isoniemen puusepänliikkeen juhlamalliston Iso Oskar ovesta oli päätös valinnasta selvä. Oven ulkoasu on ilmeeltään viimeistelty, selkeä, arvokas ja persoonallinen. Malli rikkoo juuri sopivasti talon muuta ilmettä ja näin lunastaa paikkansa viimeistellen talon julkisivun ilmeen.

Tätä juhlamalliston ovea tehdään Isoniemen tehtaalla vain rajoitettu määrä ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä että päädyimme valitsemaan yhden niistä meille ja kannattamaan suomalaista perheyritystä.

Oven julkisivun tulen näyttämään teille toisessa postauksessa, jossa kurkkaillaan samalla etupihan istutuksiin.

Minttu12 kommenttia:

 1. Todella näyttävä ja kaunis ovi, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollut kyllä niin nappi valinta. Edelleenkin ihastelen päivittäin!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää ja tuo ikkuna kruunaa tosiaan kokonaisuuden. Ootte te taitavia ❤️

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Mekin vaihdettiin ulko-ovet alkuvuodesta ja haaveilin mustasta ovesta, mutta budjetti ei venynyt nyt siihen. Mutta ehkäpä joskus tulevaisuudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja saahan sitä vaikka maaluutettua mustaksi, en usko sen hirmuisia summia tekevän. Meille tuli eteiseen nuo liukuovet muutamalla kympillä (ja tosiaan maaluutettiin levyt) ja itse tehtiin runko. Jossain kun paljon pihistää niin johonkin toiseen kohtaan voi sit hieman satsata ;)

   Poista
 4. Vau - todella upea ovi ja lopputulos!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno ovi! Ja muutenkin remppailut näyttää onnistuneen hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin meni remppailut mutta meille harvinaisen pitkälle venyen ;)

   Poista
 6. Todella tyylikäs ovi! Haaveilen meille myös mustaa ovea, ulkoapäin se onkin tumma. Ihanalta näyttää!

  VastaaPoista
 7. On kyllä kaunis ovi! Sisareni myös on juuri miettimässä tulevia ovia, ilmeisesti palo-ovet ovat heillä mietinnässä. Meillä ovet uusittiin muutama vuosi takaperin. Musta etuovi tuli meillekin!

  VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!