14.10.2015

Matkaseuralaiset

Me tehtiin syysloman alkuun muutaman päivän reissu Helsinkiin. Tuttuun tapaansa Helsinki helli meitä aurinkoisilla syysilmoillaan, öisin pientä pakkasta ja aamuisin kaunis auringonpaiste. Ulkoilua ei miniloman aikana hirmuisesti ehditty harrastamaan, kun viikonloppu vierähti myyrmäkihallin kirppiksellä koluten ja sukulaisia moikaten. 

Maanantaina lapset pääsivät hoplop hulinaan ja minä sain omaa aikaa (Kiitos tädilleni!) kaupoissa juoksenteluun. HopLopin lisäksi reissun kohokohta lapsista oli Br-lelussa lahjakorttien tuhlaus. Huvittavaa seurata kuinka lasten luonteenerot tulevat esille leluja valitessa. Toinen tietää tasan tarkkaan mitä tahtoo, kävelee hyllylle ja valitsee mieluisensa lelun, jolla tietää saavansa lempileikit aikaan. Voi katsella valintansa jälkeen kaupan muutakin tarjontaa, mutta pidättäytyy valinnassaan. Toinen taas haahuilee pitkin kauppaa, vailla määrätietoista valintaa, haluten vähän kaikkea, toivoen minun auttavan valinnassa ja kuitenkin lopulta valiten välittämättä minun mielipiteestäni. Ensimmäisellä Br-lelukauppa reissulla hän ei osannut päätyä mihinkään ja eilen teimmekin toisen reissun kauppaan, päätyen ottamaan lelun järkiperustein, lelun jolla voi leikkiä usean kaverin kanssa yhtäaikaa.

Kyllä näiden seuralaisten kanssa vain on mukava matkustaa. Matka taittui molempiin suuntiin iltajunalla, lapset leikkivät ja piirtelivät, herkuttelivat ja seurustelivat. Ravintola- ja leikkivaunu eivät meidän jalkojen alla paljon matkan aikana kuluneet. Nämä matkaseuralaiset pysyvät koko matkan suht paikallaan, keskittyen omiin juttuihinsa. Ja tällä kertaa vr oli molempiin suuntiin miltei aikataulussaan perillä ;) Junalla matkustaminen on lapsista yksi matkan mieleenpainuvimpia kokemuksia.

Nyt siis jo kotona, lomaviikko puolessa ja kotihommat kutsuvat seuraavaksi!

Minttu

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania kuvia lapsistasi! <3 Mukava pieni loma teillä ollut, kuulostaa niin tutulta tuo lelukaupassa käynti. :D

    VastaaPoista
  2. Tyylikkään kaksikon kanssa olet saanut reissata. :) Mukavia piristyksiä tuollaiset minilomat ja lapset on niin ihania, kun saavat elämyksiä asioista, joita aikuiset ei osaa nähdä niin ihmeellisinä, mutta sitä on niin hauska seurata. Nyt otankin tavoitteeksi käydä oman tyttöni kanssa junareissulla seuraavan vuoden aikana, havahduin juuri siihen, ettei tyttö ole junassa edes koskaan matkustanut!
    - A

    VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!