5.10.2016

Patvinsuon kansallispuisto


Kauniin keltaiset ja syksyiset tunnelmat viikonlopun päiväretkeltä Patvinsuolta. Tasaiset ja avarat maisemat, karu ja upean iso suo. Voiko sanoa, koruttoman kaunis ja haikea maisema? Kansallispuistossa, suon ympärillä menee monta eri vaihtoehtoa patikoida ja siellä on myös mahdollista yöpyä laavussa matkan varrella. Me teimme muutaman tunnin reissun omalta vaunulta käsin ja mieleni olisi tehnyt vielä sunnuntaina takaisin, nimittäin keräämään karpaloita kotiin tuomisiksi. Suolla oli karpaloita hurjan paljon ja yllätyksekseni olen oppinut pitämään niiden mausta. Karpalot jäivät keräämättä, mutta puolukoita tuli kotiin saakka. Jos sinulla on joskus mahdollisuus, niin suosittelen piipahtamaan Patvinsuon maisemissa. 

Nyt sujautan lenkkarit jalkoihin ja hilppasen Pielisjoen maisemiin,


Minttu

8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis maaruska siellä, niin syksyiseltä näyttää jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyistä, todella kaunista ja aurinkoista on ollu! Jopa minä, en niin syksyihminen, olen osannut nauttia!

   Poista
 2. Eniten tykkään näistä kuvista <3
  Voisin helposti viettää tunteja katsellen kuvia Suomen tai muiden maiden karuja ja kauniita luontokuvia.
  En malta odottaa meidän loppukuun reissua Karhunkierrokselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin totean aina, että aivan liian vähän tulee vietettyä aikaa näissä kauniissa luonnon maisemissa. Täällä meillä nää on vielä niin lähellä tarjolla!

   Poista
 3. Tykästyin kans viime vuonna karpaloiden makuun. Poimiminen on vain haastavampaa kuin kuvittelin: sormet paleltuu! Poimimiessa ei pääse paljoa liikkumaan ja jäiset karpalot kohmettavat väkisin sormet. Pitää vain käydä useampi reissu niin eiköhän niitä sopivasti saa pakastimeen sitten kerättyä.

  Rentouttavia suokuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vasta nyt löysin karpalot ja oikea kerääminen vielä kokematta. Mutta voin uskoa että se on juurikin kuvailemasi tuntuista. Karpalot olis oikein superfoodia!

   Poista
 4. Suomaisema on todella kaunis! Siitä onkin jo varmasti lähemmäs 30 vuotta aikaa, kun olen viimeksi suolla tarponut. Oiskohan jo aika? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin olisi aika ;) Minulle meri on se kaunein maisema ja J taas nauttii näistä suomaisemista. Myönnettäköön että kauniita ovat!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!