8.1.2017

Viherkasvit osana sisustusta

Joulu on nyt mennyttä myös sisustuksessa ja viherkasvit ovat palanneet takaisin olohuoneeseen. Joulun ajan kuusi ja joulukukat valtasivat olohuoneen ja siirsin kaikki viherkasvit makuuhuoneen puolelle, mutta  nyt kasvit (ja joulukukkien rippeet) ovat osana olohuonetta. Kyllä viherkasvit  vain tekevät kodin tunnun! Minun on vaikea kuvitella eläneeni aikakauden, kun kotoa ei löytynyt ainuttakaan kasvavaa ja elävää vihreää, yksi muovinen muratti vain. Olen ollut (ja osittain olen edelleen) todella huono kasvattaja, nimittäin sain aina kaikki kasvini näännytettyä veden puutteeseen tai hukutettua ne sen paljouteen. Sisustuksen trendeissä on tällä hetkellä helppohoitoiset kaktukset ja ne ovat yllättävän hyvin kestäneet myös minun hoitoani. Vain muutama kaktus on kellahtanut nurin liiasta kastelusta ;)

 Kesällä hankin ison kaktuksen, joka taitaa olla sisustuksen kuuminta aallonharjaa, sen verran paljon sellaisia sisustuslehtien sivuilla nyt vilisee. Myöskin kesäinen hankinta terassille on sitruunapuu, joka jaksaa ihmetyttää  minua elollaan. Muutama viikko sitten puu teki uusi kukkia ja nyt taas protestoi paikan vaihtumista tiputtamalla lehtiään. Pidän peukkuja ja toivon, että saisin säilytettyä puun hengissä ensi kesään. Hedelmien tekoon en ole kovia odotuksia ladannut ;)

Mitäs pidätte rapatuntalon vihreistä? Entä millaisia viherkasvi suosikkeja teiltä löytyy tai mitä ehdottaisit minun seuraavalle hankintalistalle? Makuuhuoneen tasolle tahtoisin viherkasvin, mutta valon vähyyden vuoksipaikkana se on hieman haasteellinen paikka.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Minttu

4 kommenttia:

 1. No siellähän vihertää tosiaan kauniisti! Täällä myös sitruuna kukkii ja hedelmät kellastuvat pikku hiljaa. Meillä ei tuota lehtien tiputtamista ole, päinvastoin rehevöityy vaan. Mutta mennee ilmaston piikkiin. Saapas nähdä ehtivätkö nuo hedelmät kypsyä siihen, kun meidän lähtö koittaa ja joudun kasvista luopumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö pakkaa mukaan, menihän viherkasvit hyvin täältä sinne! Saa nähdä kestääkö omani kesään ja aurinkoon saakka, toivotaan!

   Poista
 2. Tämä on mielenkiintoinen postaus! Tahtoisin jotain raikastavaa kasvia kotiin, mutten tiedä mitä?
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit kyllä piristää ja luo tunnelmaa kotiin, minä niille aina höpötän kun kastelen!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!