16.1.2017

Eroon ahtaasta ja toimimattomasta tuulikaapista


Olemme jo pidemmän aikaa suunnitelleet tekevämme remontin eteiseen sen toimimattomuuden takia. Viimeksi saimme kesällä pikaista ensiapua eteiseen pienen muutoksen myötä, josta voit lukea täältä. Nyt viimein pääsimme suunnittelua pidemmälle ja remontti on täydessä vauhdissaan. Eteisestä on väliseinät jo kaatuneet ja katot sekä miltei kaikki lattiat purettu. Lauantaina töistä palattuani en ollut uskoa tulleeni omaan kotiin, sen verran paljon muutosta ja avaruutta teki seinien purkaminen. Pitkään pohdin mahdetaanko saada näillä muutoksilla (kts. pohjapiirrokset) tilaa eteiseen, vai jääkö se vain yrityksen näköiseksi. Nyt kun purkamisen jälkeen näin tilan tulin vakuuttuneeksi siitä, että muutos todella toimii.

Vaikka remontti oli suunnitteilla jo pitkään, kuitenkaan sen tarkasta aloittamisesta emme olleet tehneet minkäänlaista aikataulua. Perjantaina töistä tultuaan J vain päätti ruveta purkamaan ja voitte uskoa, että minulla on nyt kiirus saada tarjoukset kalusteista pyydettyä ja kaikki pintamateriaalit valittua. Aika selkeästi tiedän mitä tahdon, mutta jo ensimmäiseksi harmikseni sain tänään sähköpostiini tiedon, ettei laattaa jota meillä laitettiin muutama vuosi sitten keittiöön ole enää saatavilla. Tällaista tämä rakentaminen ja varsinkin saneeraaminen on! Suhteellisen haasteellista tulee olemaan yhtenäisen ilmeen säilyttäminen lattioissa, joissa jo nyt on käytetty kolmea erillaista pintaa. Ja kustannussyistä ei viitsisi käydä koko talon lattioita uusimaan. Wc:n lattia oli ajatus pinnoittaa mikrosementillä ja toivon löytäväni sieltä sävyn, joka sopisi myös eteiseen ja yhdistyisi huomaamattomasti keittiön laattoihin. Vaiko toteutetaanko sisustussuunnittelija Paanasen mottoa: "Sitä mitä et voi peittää, sitä täytyy korostaa!" ja vedetään lattiaan ihan eri sävy kuin muualla kodissa on.  Ehken tällä viikolla olen taas astetta tietäväisempi näissä suunnitelmissa ja tulette kuulemaan tarkemmista valinnoista sitten enemmän!

Mukavaa alkanutta viikkoa,

Minttu

4 kommenttia:

 1. No harmi, ettei sitä laattaa saanutkaan enää! Mutta hyvä siitä tulee lopulta kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. No näin, ei yllätä että mallistot muuttuu. Yritän vielä, josko jostain tuon vielä myynnistä bongaisin. Yksi sävy noista mikrosementeistä aika hyvä myös!

  VastaaPoista
 3. No voi harmi, meillä on vähän sama juttu vessan kanssa. Yritin etsiä firmaa mikä teki kylppärin ja keittiön lattian ja kappas, eipä löydy enää mistään! Jotain täytyisi siis keksiä.
  Suunnitelmat kuulostaa hyviltä, jään odottelemaan lopputulosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saneeraus on aina hieman tällaista, löysin mikrosementistä aika sopivan sävyn, josko tuota laattaa nyt ei putkahda mistään viimeisiä eriä! Laatan haku on vielä päällä!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!