4.3.2017

Savumerkkejä eteisen remontista

Remontti on huomattavasti edennyt viimeisimmistä kirjoitteluista, mutta yhtään kuvaa ei olla remontin varrelta katsasteltu ja nyt niitä olisi muutama luvassa. Kahdessa ensimmäisessä kuvassa näkyy eteisen lähtötilanne. Eteisen "aulan" puolella vaatesäilytyksen virkaa toimitti avonaulakko ja sen alla penkki. Aulan ja ulko-oven välissä oli ennen ahdas tuulikaappi, jossa sijaitsi varsinaiseen vaatesäilytykseen tarkoitetut komerot. Tuulikaapin ahtauden ja vaatesäilytyksen toimimattomuuden vuoksi lähdimme alunperin remonttia toteuttamaan, joka kuitenkin laajeni wc:n puolelle seinien siirtojen ja lattialämmityksen asennuksen myötä. 

Eteisen aulasta on kulku olohuoneeseen ja keittiöön, ja leivinuuni toimii tilojen jakajana. Aulasta kuljetaan myös toiseen lastenhuoneeseen, khh:n ja vessaan. Tilaa on siis suhteellisen paljon, mutta tilan toimiva käyttö on ollut haaste. Tärkeimpiä toimivuutta edistäviä muutoksia remontissa onkin ollut tuulikaapin purkaminen ja lattiamateriaalin vaihto laminaatista laattaan. Muutoksen myötä voi ulko-ovesta astuttuaan kävellä reilusti sisemmälle, pelkäämättä vahingoittamasta lattiaa.Seuraavissa kuvissa näkyy eteinen, kun seinät ja katto on purettu ja lattiabetoniin on jo lämmitystä varten ajettu kaapelille urat. Kuvissa näkyy myös purettu wc:n seinä ja uusi seinä rakentui lähemmäksi M:n huonetta. Näin saamme myös vessaan menevän oven vinottain ja näiden muutosten myötä veskiin enemmän tilaa. Hiukkasen on karun näköistä!

Tällaisista vetoketjuilla toimivista muoviovista ollaan kuukauden päivät kuljettu, jottei rakennuspöly pääsisi leviämään muualle kotiin. Nyt suojat ovat viimein purettu ja eteisen tila saatu osittain käyttöön.
Loman jälkeen jatketaan tuon kuvissa näkyvän ruskean möhkäleen työstämistä, johon on tulossa uusi vaatesäilytys. Minun pitäisi vain vielä löytää jostain liukuovikiskot, jotta J pääsisi tekemään liukuovia. Saa siis vinkata, jos tiedätte jonkun niitä myyvän. Seinien ja katon pinta on taitavan maalarin käden jälkeä J:n töistä ja hän lupasi käydä lomamme aikana muuttamassa vielä tuon kaapin koteloinnin valkoiseksi. Aika hyvällä mallilla alkaa remontti jo olla, mutta vielä menee aikaa siihen kun työkalut saa pakata varastoon.  Nimittäin Wc:n valumarmoriallasta saamme odottaa vielä kuukauden päivät ja Wc:n remontointi etenee vasta sen toimituksen jälkeen. Ulko-oven pitäisi saapua muutaman viikon sisällä ja se lienee projektissa seuraava, jos emme sitten jää odottelemaan sen vaihtoon lämpimämpiä ilmoja.

Yllättävän stressittömästi ollaan tämän remontin keskellä asustelleet ja turhaa kiirettä emme ole pitäneet. Yllättävintä siinä se, että minä olen saanut rauhoiteltua tuon rakkaan raksaajan. Mikäs kiire meillä on, kaikki kuitenkin toimii remontista huolimatta ja arki harrastuksineen pyörii ihan normaalisti. Siitä huolimatta viikon loma tästä kaikesta tekee oikein hyvää ;)

Minttu

5 kommenttia:

 1. Näyttääpä jo nyt avarammalta! Ihana tulee tuosta wc:stä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ennenkaikkea tuntuu siltä, kun ovesta sisään astuu! Oven viereen saa vielä helposti mahtumaan avonaulakon. Ja Wc:stä tykkään kyllä, hieman jännittää allas, kun en ole livenä nähnyt....mut ei kait niissä nyt hirmuisia eroja ole ?? Laatikostot on vielä tilaamatta ;)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää jo ja varmasti toimivuus lisääntyy muutosten myötä! Tsemppiä remonttiin! <3

  VastaaPoista
 3. No niin, siellähän on edistytty paljon! Kyllä se rakentajakin rauhoittuu minttukaakaoiden äärellä 😍

  Loistavat kelit tällä meidän lomaviikolla!!! Jihaa !

  VastaaPoista
 4. Siellähän alkaa näyttää jo valmiimmalta. Muutos on taatusti kaiken odottamisen arvoinen!

  VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!