24.3.2015

Haaveillaanko hetkinen terassisisustuksen parissa?


Aurinkoisen viikon jälkeen minulle tuli pakottava tarve aloittaa terassin sisustuksen suunnittelu. (Paitsi että nyt ulkona tulee aika masentavan näköisesti räntää taivaan täydeltä!) No mutta haaveissahan on hyvä elää! Minulle tuli myös pakottava tarve leikkiä PowerPointilla sitten yläasteen atk-tuntien. Vähän meni aikaa ennen kuin eka kollaasi oli valmis, mutta seuraavan kerran kollaasin tekeminen on jo huomattavasti helpompaa. Voittajaolo kun sai säädöt kohdilleen ;) Itseasiassa nämä kollaasit ovat aika kivoja, kun näkee haikailemansa jutut yhdessä huomaa helposti mikä siellä harmoniassa mahdollisesti riitelee ;) J:lle kun näytin kollaasia ja kysyin et:"Onko tuotteita liikaa, onko sekava?" Hän vastasi että: "Ei kun sopivalle näyttää ja tarkensi kysymyksellä: "Mikäs kollaasi se oikein on?" Johon kerroin tämän olevan ostoslista, josta voin helposti ruksittaa yli tuotteen joka on jo hankittu ;) Kommentti kuului jotakuinkin näin: "On liikaa, siis minusta ihan pari kuvaa kollaasissa olis ihan paras!" Ja veikkaisimpa että kollaasiin mahtuisi varmasti ne jutut jotka meiltä jo löytyvät ;)


Meidän terassi on suht iso, olemme kesä kesältä sitä vähän laajentaneet. Enimmäkseen kyllä talon laajentumisen myötä, ei niinkään siksi että nälkä olisi kasvanut syödessä ;) Viime kesän helteillä siinä tulikin vietettyä aika rutkasti aikaa ja syksyllä jopa nukuimme pari yötä terassilla pahimman ötökkäkauden mentyä ohi. Minua huvittikin, että terassilta taitaa löytyä jo kaikki tarvittava, joten sinne  voisi kesäksi muuttaa ja laittaa talon vuokralle ;) 

Käsittelimme terassin viime kesänä mustalla Tikkurilan puuöljyllä ja eri kesinä tehdyt laudoituksen sointuvat nyt hyvin yhteen. Musta näyttää tosi hyvälle, jos jaksat sitä pitää puhtaana. Mutta näin jälkikäteen ja käytännössä nähneenä valitsisin nyt mielummin vähän vaaleamman sävyn. Mustassa näkyy aivan kaikki ja se kuumuu aika todella kuumaksi. Eli tuollaisia kollaasin juuttimattoja menisi kyllä useampi. Ikean hylliksen tahtoisin yrteille ja hyötykasveille. Yrteille aika kivat olisikin nuo Eva Solon yrttiruukut, niissä on sellainen altakastelu systeemi ja toimisi tällaisella ei niin säännöllisellä kastelijalla varmasti hyvin. Rungolliset pallotuijat olen päättänyt tänä vuonna hankkia, viimekesän niitä jo jahkasin. Harkittu on tarpeeksi, istutan ne sitten syksyllä maahan. Tuo musta geometrinen ruukku on jo hankittu, edullinen löytö Clash Olsonilta. 


Ylläolevasta kollaasista meiltä löytyy tuo sinkkinen Clasun kukkapöytä, ja ajattelin sen kesällä toimivan viileän juoman laskualustana. Hayn Hee Lounge klikkautuu kyllä huomenna hulluilta, rahat siihen on jo kirpparirahoista säästössä. Kunhan vain ehtisin saada omana, voipi olla muutama muukin Hulluilta Päiviltä sitä klikkailemassa. Betonisia ruukkuja ollaan vähän mietitty, jos kokeiltaisi itse tehdä. Katsotaan mihin se aika taas kesällä riittää.


J:n ainoa toive terassille oli jokin ISO vihreä, vaikka palmu. Ja ideahan oli minusta aivan loistava! Otetaan siis vastaan tietoa mikä palmu viihtyisi suht paahteisella terassilla ja olisi tarpeeksi iso ;) Vinkatkaapa! Tekstiileille kori jolla ne on nopea nostaa sateen suojaan ja toisaalta josta on helppo vetäistä viltti hartiolle kun tarve vaatii. 

Paljon on ulkona muitakin hommia kuin terassia sipistellä ;) Taka-aita pitäisi tehdä kokonaan, koko talo maalata, pientä näkösuoja pergolaa tai seinämää rakennella. Kukkapenkkejä ja hyötykasvilaatikoita ym. Ei tule siis tekemisen puute, onneksi osataan myös lomailla ;) Sellaisia haaveita täällä! Yhtään kuvaa en terassista viime kesältä löytänyt, tulevana kesänä paikataan tilanne ;)

Tänään on ajatukset sitten muutoinkin ollu pihalla. Unohdin ihan kokonaan mennä hammaslääkäriin!  Että silleen:

Minttu

6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja haaveita :). Täällä kans on viime aikoina terassia ja pihaa suunniteltu. Kohtahan ne lumet lähtee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini! Ja kiva kun jätit kommentin :) Ajatukset todellakin pihalla ja kesässä, vaikkakin tuo räntäsade tiputteli takas tähän hetkeen ;) Mutta kiva on suunnitella ja ihan varmasti se kesä vielä tulee ja loputkin lumet lähtee!

   Poista
 2. Täälläkin haaveillaan kesästä ja mietitään kuumeisesti, minkälaisen terassin tekisimme. Meilläkin oli mustaksi maalatut puulaatat edellisessä kodissa ja kyllähän ne kuumenee tosi paljon jos auringonsäteet osuvat vähääkään. Mutta upeen näköiset ne on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään meidän terassista kyllä ihan hurjasti ja onhan tuo musta todella hyvännäköinen mutta tosiaan kuumuu (meilläkin aurinko porottaa miltei koko päivän) ja siitepöly näkyy kyllä tosi selvästi! Harmaa sävy olisi aika hyvä myös! Kivaahan sitä on suunnitella vielä ku taikasauvan heilautuksella sais aina valmista ja kuvankaunista ;)

   Poista
 3. Oletpa tehnyt kivoja kollaaseja ! Monta juttua kelpuuttaisin omallekin terassille. Ja kiitti vinkistä, olen etsinyt tuollaista geometrista ruukkua ja nyt tiedän mistä löydän. Maanantaina onkin ohjelmassa Ruotsin keikka ja Olson :)

  Leppoisaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kesä vois mun puolesta jo tulla ;) Me ollaan vähän mietitty et ajeltaisko loppukesästä joku keikka siellä teillä päin ku illat olis vielä paljon pidempiä kuin täällä! Täytyypä sulta sit vinkkejä kysellä! Ja tuo Ohlson on kyllä aikas moinen sisustajan aitta jo nykyisin!

  VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!