22.3.2015

Pulla Perjantai (oli ja meni)

Kylläpä taas meni viikonloppu yhdessä hujauksessa. Meillä neitikäinen sairasti tälle lukuvuodelle ensimmäistä kertaa, itse kävin vain keskiviikkona töissä ja perjantaina kun viimein näytti siltä että kuume on lopullisesti selätetty leivoimme sen kunniaksi pullat. Mainittakoon että töissä viikon panoksen antaneelta miehuudeltakin saatiin aika leveät hymyt kun pullantuoksu leijaili nenään ovesta sisään astuessa. Mansikkakermakakun jälkeen toisiksi paras herkku on pullat jos häneltä kysytään. Muita reseptejä ei tarvita! Perinteiseen kotona tottunut, rakastaa perinteistä ;) Toisaalta, pääsenpähän suht helpolla....ei tarvita tiramisuja jos en itse tahdo! Useimmiten leivontasaralla(kin) tahdon kokeilla jotain uutta, lehdestä, kirjoista, blogeista bongattua. Kuvat ovat ne jotka puhuttelevat minua kokeilemaan reseptejä. "Näyttääpä herkulliselta, täytyypä kokeilla!" tyylillä. Ruokaresepteissä taas raaka-aineet ovat ne jotka määrittelevät meneekö kokeiluun. Tässäpä meidän puljaperjantai kuvina. Jotain jo instassa välähtelikin, sinne on niin helppo parilla klikkauksella kuvat sujauttaa!

Ja meillä ei ole sitä yleiskonetta, käsipelillä vaivaan. Tykkään hurjasti tuosta tupperwaren leivontakapustasta, siinä on reikä keskellä ja pääsen sillä vaivaamaan taikinan ihan loppusuoralle asti. Toimii ja habakin kasvaa, jos jotain positiivista koneettomuudesta ;) Leivontakulho on myös tupperin ja ostin sen alunperin kermavaahdon räiskymättömään vatkaukseen. Kannessa on vain pieni aukko josta saa vatkattua, eikä vaahto pääse roiskumaan. Aukon päälle saa myös kannen ja vaahdon tiiviissä astiassa jääkaappiin. Tuo samainen kansi toimii hyvin taikinan kohotuksessa, se napsahtaa ylös kun taikina on kohonnut. (pst. tämä ei ollut yhteistyössä Tupperwaren kanssa, enkä myöskään ole edustaja ;)) Käytännössä vain hyviksi todettuja!
Alkoiko tekemään pullaa mieli?

Minttu


2 kommenttia:

  1. No alko! Hyviä olivat, kuulemma. Pitkä aika on pullaa ootellessa, 3 kuukautta, saat mulle sit kardemummat laittaa aina postissa tulemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Siis että maistuivat hyvälle! Mä maksan sit kardemumma-velkojani, pitäsikö ihan muru kerrallaan ;)

      Poista

Kiitos kun moikkasit!