19.4.2015

Rentoutumassa Koli Relax Spassa

Nyt on ladattu taas akut arkeen! Lähdimme ystäväpariskunnan kanssa ilman lapsia pienelle hemmotteluhypylle Kolille. Ystävämme vanhemmilla on mökki vain muutamien kilometrien päässä kolin huipulta, kauniilla paikalla Jerojärven syleilyssä. Mökkeilystä emme tälläkertaa ehtineet hirmuisesti nauttia, nimittäin perille päästyämme viskattiin kamat mökille ja suuntasimme suorilta Kolin Relax spa maisemakylpylään. 

Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Upeat avarat vaaramaisemat ja näkymät pitkälle pitkälle yli pielisen. Muunmuassa Sibelius ja Järnefelt ovat hakeneet sielun- ja mielenrauhaa Kolin lakeuksilla. Kolin korkein kohta on Ukkokolilla, jossa myös kylpylä sijaitsee. Voit siis kuvitella että maisemat ovat mahtavat!

Kylpylässä on mahdollisuus valita Lumenen tuotekiulun tai juoma- (kuohuva, valkkari, punkku tai alkoholiton) kiulun väliltä. Lumene kiulussa on suolakuorinta jalkapohjille, kuorintaa kasvoille ja vartalolle, naamio, käsihoito, vartaloemulsio. Kylpylässä on mahdollisuus kiertää erilaisia altaita ja saunoja sen mukaan millaisen hoitokokemuksen haluaa (seinillä on merkattu reitit: virkistävä, kaunistava, vahvistava ja palauttava tai sitten voit vain mennä oman fiiliksen mukaan. Iltaisin kylpylä on vain aikuisille, tunnelma on rento ja rauhallinen. Maisemat vetää väkisinkin hetkeksi hiljaiseksi. Rentoutua voi klassista kuunnellen Loungessa, jossa on naposteltavaksi tuoreita hedelmiä ja mahdollisuus juoda teetä tai vaihtoehtoisesti tilata puhelimitse ravintolasta jotain muuta. Tuo kuohuviini kyllä maksimoi meidän rentoutumisen ;) Kuoharia saa nauttia altaissa tai saunassa istuskellen. Meillä meni kolme tuntia ihan heittämällä eli aikaa olisi voinut varata hiukkasen enemmänkin! Uskalsin heilua kylpylässä kamerani kanssa, sillä siellä on monta sopukkaa johon rentoutujat mahtuvat omaan rauhaansa ja minulle tarjoutui mahdollisuus tallentaa muutamat kuvat ilman kylpijöitä. Noita kiuluja kyllä vilisee kuvissa sitten senkin edestä! Ihana Lauantai on nyt muistojen sopukoissa ja tässä teillekin muutamat palat. Suosittelen kylpylää lämpimästi kaikille täällä Idässä päin kulkijoille!


Minttu

4 kommenttia:

 1. Voi kun tuota ei ollut vielä meidän häiden aikaan, joita Kolilla vietettiin. Tuonne täytyy tulla sitten viimeistään Suomen lomilla kylpemään :), vaikkei mitään kylpyfanaatikkoja ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään ei kyllä olla kovin kylpylä intoilijoita, mutta täällä on jotenkin erilainen tunnelma. Pieni ja lämmin ja saa kulkea kylpytakit päällä jos tuntuu että vilu iskee! Voidaan siis lähteä oppaiksenne mieluusti kun tulette matkailemaan ;)

   Poista
 2. Komeat oli kyllä maisemat ja seura ;) kiitosta vaan, otetaanhan uusiks ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä ja rentouttavaa! Uusiksi milloin vain, viimeistään sitten syksyn/talven hämärissä! Ja tuplasti aikaa enempi! Kiva kun jätit kommentin <3

   Poista

Kiitos kun moikkasit!