23.11.2015

Maanantai on keittiöpäivä


Näin ainakin meillä! Maanantaina tehdään sapuskaa isot määrät ja useat eri lajikkeet, niitä syödään sitten arkipäivät, kunnes perjantaina taas vähän satsataan ja panostetaan enemmän. Me ei jakseta ja oikeastaan tuntuu ettei ruoan valmistukselle edes jää aikaa joka päivä. Nälkä on kova jo jokaisella kun kotia päästään ja on mukava saada nopealla lämmityksellä ruoka suoraan tarjolle. Tämä järjestely on sopinut parhaiten meille, tuntuu että siltikin keittiössä saa arki-illastansa aikaa viettää. Kattaen, raivaten, tiskejä laittaen, pöytiä pyyhkien ja parin tunnin päästä sama setti iltapalan osalta. Harvoin meidän keittiö näin siistiltä siltikään näyttää. Viikonloppuna järjestelin avohyllyä jouluisin ajatuksin ja kevensin hieman mustista astioista. Tein tilaa pikkuiselle kuuselle tai hyasintille, kynttilät siellä jo tunnelmaa ovat parina iltana tuoneet.

Sellaista tänne maanantaihin, pientä loppuvuoden väsymystä ja touhujen kasaantumista tuntuu marraskuu olleen. Jospas se joulukuussa jo helpottaisi. Tuntuu että voisin vain nukkua ja silti ei malta asettua ajoissa. Lauantaina kyllä nukahdin jo 19.00 aikoja kesken yhteisien leikkien lasten kanssa...lienekkö pikkujoulu vienyt tästä naisesta osansa ;) Se olikin vasta harjoittelua, ensi viikonloppuna uudestaan!

Mitäs sinne kuuluu?

Minttu

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Keittiö on kyllä meidän kodin sydän <3 siellä tulee vietettyä oleskelunkin merkeissä eniten aikaa. Kiitos Heli, kiva kun jätit kommentin!

   Poista
 2. Ihana keittiö <3 Meillä on sama maku...monia tuttuja juttuja näkyi kuvissa :)

  Ressitöntä viikkoa sinne! Meillä päätettiin viimein tehdä viikon ruokalista kerralla...aina tuppaa lipsumaan, mutta nyt meinaan pitää sakin ojennuksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on, muutaman jujutskan voisin teiltä meille kotiuttaa tai antaa sijaiskodin ;) Itselläkin tulee lipsuttua jos usein käy kaupassa, pyritään kyllä ostamaan viikon eväät kerralla...aina sitä jotain jää. Kauppa onneksi tosi lähellä, mutta ollaan me jo opittu...ennen käytiin joka päivä ja nyt saatu jo pariin kertaan per viikko supistettuu. Aina tulee heräteostoksia (kuten lehtiä) tehtyy!

   Poista
 3. Onpas täällä tapahtunut kun ei ole muutamaan päivään päässyt lukemaan. Ihana tuo uusi lastenhuone, tapetti on aivan täydellinen! Henkii ison pojan huonetta. :) Oliko muuten meidän kotikaupungissa mitään paikkaa, jossa olisi noita tapetteja nähtävillä livenä vai jouduitko tilaamaan jostain? Tolla merkillä on nimittäin muutakin kivaa. ;)

  Nyt rupean pähkäilemään, kuinka saa rekisteröidyttyä blogisi lukijaksi ihan virallisesti, josko olisi sitten helpompaa osallistua arvontaan. :)
  - Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kait ollu missään nähtävillä, en ainakaan tiedä, mä oon nähny tän asuntomessuilla livenä ja suht suunnilleen tiesin miltä näyttää isolla pinnalla. Osasitko kirjautua? Laita mulle sähköpostii, jos ongelmia ni autan. Tuolla ihan blogin lopussa on tuo, jossa voit liittyä lukijaksi. Mites teidän tasoitus? Lähtikö käyntiin?

   Poista
  2. Hihii! "Anu, olet nyt Rapatun talon elämää-blogin lukija", hienosti onnistuin! :) Tasoitukselle taisi tulla siunaus ja jos hermoja on vielä jäljellä alakerran remontin jälkeen, päästään varmaan tasoittelemaan muutaman viikon päästä. ;) Tässä on elelty viime viikot sirkkeleiden ja remonttipölyn keskellä, mutta tällaisia nämä päähänpistot välillä on. Kun iskee se Pakko saada uusi lattia-fiilis, siinä ei ole enää järjellä mitään sanomista.

   Poista
  3. Pitäähän nyt jouluksi uusi lattia saada et villasukat luistaa paremmin tanssia ;) onnea Anu, tiesin et sä osaat!

   Poista
 4. Upea keittiö, niin ihanan selkeää ja tykkään kun ei ole yläkaappeja :) Pitäisi itsekin aloittaa keittiöprojekti ja poistaa yläkaapit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pähkäilin pitkään et uskallanko jättää yläkaapit ja olen ollu kyllä tyytyväinen päätökseen. Käsitiskit tulee paljon paremmin raivailtua paikoilleen kun ei ole kuivauskaappia mihin sulloa ;) Tälleen keittiö on myös paljon huonemaisempi, meillä niin auki joka suuntaan keittiö, et halusin enemmän oleskelumeininkii.

   Poista
 5. Niin ihanat asetelmat tuossa hyllyllä, ja mitkä lamput:) Tuo puun ja mustan liitto on omaan silmään jotenkin niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Lamput on vähän tuunatut versiot! Ennen näitä asetelmii hyllyllä olikin vähän enempi mustaa, mut halusin hieman keventää...tilaa vihreälle.

   Poista
 6. Jaksan aina ihastella kuviasi keittiöstänne, kivilaatta on upea. Kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits Mia! Kivilaatta kuo kyllä lämpöä, joskus se minua meinaa kyllästyttää...silloin kun ympäriltä pitäis saada karsittua kaikki rosoisuus ;) Mutta onhan se ihana.

   Poista
 7. Voi että on kaunista ja niin ihana keittiö! Mie en kestä <3 Upeita yksityiskohtia ja niin kauniita asetelmia! Kyllä kelpais tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! Keittiö on kyllä lemppari, koskaan siinä ei voi vaan olla tilaa tarpeeksi, tasoa vois olla vielä pari metrii lisää ;)

   Poista
 8. Kaunis keittiö, ihania esineitä!
  Ymmärrän hyvin tuon teidän ruokasysteemin. Minä yksineläjäkään en halua viettää joka päivä aikaa lieden äärellä, joten välillä tulee tehtyä 2-3 päivän sapuskat kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee itekin paljon vähemmällä ku yhden illan viikosta uhraa kauppa-asioille ja keittiölle. Itsehän minä pärjään vaikka viikon salaatilla, mutta onneksi tulee lapsien takia tehtyy vähän monipuolisempia ruokia...vaikkakin usein mulla on itselle vähän muunneltu annos muun perheen ruoasta.

   Poista
 9. Onko kivilaatta vaikea pitää puhtaana? Muuten aivan ihana tausta keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pysyny kyllä todella puhtaana. Jos jotain on roiskunut, niin olen heti pyyhkinyt kostealla. Muuten hoidan vain imuroimalla. Mitään mehuja tms. meillä ei ole päässyt roiskahtamaan, mutta esim. marjapuuroa vatkatella on roiskahtanut ja ne jäljet lähti heti pyyhkäisten. Rasvatahroja tms. esimerkiksi lieden kohdalla ei ole ollenkaan, mutta paistakin kaikki uloimmilla levyillä. Minusta siis ollut erittäin helppo ja hyvä, en tahtonut mitään lasia tai pleksiä kun silloin jotenkin kiven fiilis olisi osittain peittynyt.

   Poista

Kiitos kun moikkasit!