12.11.2016

Talvi yllätti


Talvi todella yllätti tänä vuonna, lumi ja pakkanen tulivat jokseenkin ajoissa. Onneksi lapsille olin etsinyt talvivaatteet varastosta ja ostanut tarvittavat lisäykset ennen pakkasien tuloa, mutta yhtä asiaa emme ehtineet tekemään ennen lumia. Tiesimme, että syksyn aikana meillä tulisi olemaan edessä reissu Keski-Suomeen tätini mökille, mutta viikonloppujen ollessa ohjelmaa täynnä, tuo reissu vain siirtyi ja siirtyi. Vihdoin, kun löysimme molemmille sopivan ajankohdan mennä mökille, niin ehtipä meitä ennen saapua myös lumi. Lumi, jota olimme kovasti odottaneet, mutta samalla kuitenkin toivoneet satavan vasta reissumme jälkeen. Matkamme tarkoitus oli hakea ukiltani jäänyt vaunu, uusi "kesämökkimme" joka tietenkin seisoi mökin pihalla kesärenkaillaan. No nyt tuo "mökki" on auton perässä, vaikkakin hieman lisätyötä aikaisin saapunut talvi teetätti. 

Pakkaslumi, jäiset rannat, kuurankukkaset ikkunassa, muuttoaan valmistelevat joutsenet ja valkoinen polku rantasaunalle lopulta vain kruunasivat reissumme. Nämä lumiset mökkimaisemat ja rakkaiden läsnäolo tekivät viikonlopusta täydellisen.

Minttu4 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Talvi todellakin yllätti aikaisella tulollaan, mutta nyt näyttää siltä että tällä viikolla palataan takaisin syksyyn (?) kun ennuste lupailee jopa +6 ja vesisadetta! :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt ei enään lumesta ole tietoakaan ;( Mieluummin olisin nuo pakkaset pitäny, nyt vaunukin jo turvallisesti perillä.

      Poista

Kiitos kun moikkasit!