3.3.2015

Keittiö on kodin sydän

Vilkaistaankos vuorostaan meidän kodin sydämeen? Räpsin keittiöstämme muutamat kuvat ennen reissuun lähtöä. Kerrankin keittiömme oli kuvattavan siistissä kunnossa. Meillä aikaa vietetään ehdottomasti kaikista eniten keittiössä. Keittiömme koki suuren muutoksen vajaa kaksi vuotta sitten kun teimme taloomme laajennuksen. Keittiö suureni noin puolella ja muuttui avaraksi ja ilmeeltään enemmän huonemaiseksi, jos niin voi sanoa. Keittiömme avautuu olohuoneeseen, eteiseen, makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen sekä täältä on kulku myös takapihan terassille. Todellinen läpikulkupaikka siis ;) Keittiössämme ei ole yläkaappeja muuta kuin jääkaapin ja pakastimen päällä, halusimme avaruutta ja ilmavuutta ja siksipä meille tuli vain yksi pitkä avohylly. Meiltä ei siis löydy ollenkaan kuivauskaappia, tulin siihen tulokseen että käsitiskit tulee nopeammin raivattua omille paikoilleen kun tiskaa ne kuivumaan tuohon tasolle. Minulla tahtoi kuivauskaappi olla aina astioita pullollaan ja tiskasin tiskit sitten kuitenkin pitkin pöytiä.

Pitkään pohdin laitetaanko valkoiset fasettihiotut laatat tiililadonnalla vai tämä vaalea sisustuskivi (joka ei muuten kuvissa pääse oikeuksiinsa). Mieheni ei pitänyt valkoisesta laatasta, joten lopulta kompromissi ratkaisi pohdinnan. Nuo avohyllyn päällä olevat valaisimetkin ovat jo kerran uusiutuneet, kun alkuperäiset menivät sänköasentajalla rikki heti asennusvaiheessa. Näissä Ikean PS valaisimissa kun oli ikipolttimot, ei niitä voinut enää korjata. Vanhat näkyvät esimerkiksi täällä postauksessa. Nämä uudet Ikean Ranarp valaisimet ovat hieman eleettömämmät ja sikäli rauhallisemmat, vaikkakin olisin modernimpaa ilmettä itse tahtonut. Jieldèn valkoiset seinävalaisimet olisivat olleet listalla ykkösenä, mutta budjetti ei niihin valitettavasti revennyt. Oli tyydyttävä Ikeaan ;)





Pöydän takaa vasemmalta lukien on käynti  pikkuruiseen työhuoneeseen, makuuhuoneeseen ja terassille. Nuo Muuton Nerd tuolit tarttuivat viime kesän Turun reissulta Sisustuksen Koodin alesta. Ne olivat kyllä rakkautta kerralla! Keltainen ja vaaleanpunainen olisi aika ihana lisä tähän perheeseen.


Tämän kaapin J on tehnyt minulle lahjaksi ja tykkään siitä todella paljon. Alunperin tämä toimitti vanhassa asunnossa kangaskaapin virkaa ja tähän paikalle muuttaessaan sen syvyydestä otettiin parikymmentä senttiä pois. Kaappi säilöö kivasti vähemmän käytössä olevat kahvikupit ja lasit.


Tiskialtaana meillä on Blancon vaaleanharmaa komposiittiallas, muistaakseni keskikokoa. Allas uppoaa tasoihin värinsäpuolesta täydellisesti ja olen kyllä tykännyt siitä hurjasti. Vetää myös aika mukavan määrän tiskejä kerrallaan ;)


Hayn about a chair vaihtaa kodissamme paikkaa tuon tuostaan. Niitä menisi selvästikin pari lisää. Ajatelkaa että tämän tuolin löysin Tori. fi:stä. Kuinka joku raaskikaan siitä luopua? Toisen vanha on toisen uusi aarre <3 Tuolla paikalla minä useimmiten bloggailen ja istuskelen, ehdottomasti kotini lempipaikka. Siitä näkee kivasti jokapuolelle, ulos omalle terassille, olohuoneeseen ja uunissa räiskyvän tulen.


Mitäs pidit keittiöstämme?

Nyt kiirehdin muun perheen perässä rinteisiin, räntäsadekin loppui juuri.

Minttu


15 kommenttia:

  1. Aivan ihana keittiö teillä. Tykkään tuosta sisustuskivestä tosi paljon, upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia ja luonnossa se on mielestäni vielä kivemman näköinen! Meillä J halusi keittiöön vähän lämpöö, tio valkoinen laatta olisi ollut kuulema liian kliininen.

      Poista
  2. Teidän keittiö näyttää kauniilta :)

    VastaaPoista
  3. No totta tosiaan, ihana kodin sydän teillä! Ja tuoleihin mahtuis helposti värivalikoimaa lisää, tulis aika veikee lopputulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin voisin pari tuolia ottaa lisää, saisivat meiltä oikein hyvän kodin! Veikeille veikeitä ;)

      Poista
  4. No totta tosiaan, aivan ihana kodin sydän onkin! Ja pari lisävahvistusta värillisiin tuoleihin tekis aika veikeän lopputuloksen!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Voi Kiitos Jonna ja kiva kun jätit kommentin, tulen heti vastavierailulle!

      Poista
  6. Kaunis ja tyylikäs keittiö <3 Kiva ratkaisu tuo pitkä seinähylly ja upea yhdistettynä sisustuskiveen. En ihmettele, että lempparipaikkasi löytyy keittiöstä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Lempparipaikka paraatipaikalla, mutta ei läheskään aina hellan edessä tai peukalot jahoissa! Ne lempparipaikat jaetaan aika tasan ;)

      Poista
  7. Ihanan näköistä! Miten tuo sisustuskivi on toiminut lieden kohdalla, saako sen helposti puhdistettua? Voi että minkä löydön olet tuon Hayn tuolin kanssa tehnyt, mäkin tuosta unelmiin! Muuton tuolit on kivat myös ja tuo ihanasti väriä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Petra kovasti! Kivi lieden takana on pysynyt kyllä tosi puhtaana. Ei siinä ole jälkeäkään, useimmiten paistamme kaiken tuossa etuosassa (isolla levyllä) ja jos käytän takalevyjä räiskyvien paistamiseen, olen laittanut leikkuulaudan siihen taakse. Eli hoitona kivelle ollut vain imurointi. Itsekin mietin silloin pitkään miten saan siitä kohin kiven hoidettua, mutta en halunut pleksiä tai lasia rikkomaan kokonaisuutta. Jos kiveen on joskus jotain roiskahtanut, esim. granaattiomenaa ;) niin heti olen pyyhkinyt kostealla pois.

    VastaaPoista
  9. Toi kaappi on UPEA! ihana tyyli ja vielä ite tehty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän tekijälle terveiset! Ja ihanaa että löysit blogiini ja jätit kommentin. Tulenpas heti vastavierailulle!

      Poista

Kiitos kun moikkasit!