12.6.2015

Retkellä Pihlajasaaressa

Me retkeilimme eilen Pihlajasaareen, ja eipä tätä saarta turhaan sanota Helsingin kesäparatiisiksi. Hienon hienoa hiekkaa, kalliorantoja, lehtomaisemia ja luonnon rauhaa vain pienen venematkan päässä kaivopuistosta. Isot risteilijät vain lipuvat viereltä, kaupunki taloine ja tehtaineen on näkyvillä mutta äänet eivät kantaudu saaren rauhaan. Hassu tunne olla niin lähellä keskustaa, kuitenkin aivan erillaisissa maisemissa. 

Hypittiin kuin keijukaiset (M:a lainatakseni) pitkin polkuja, lehtoja ja kallioita, kylvettiin hiekkameressä kuin etelän reissussa kuuluukin! Hiekkarannan upealle pukukoppiriville ei vielä ollut käyttöä ;) Merivesi oli vielä sen verran kylmää, että lapset tyytyivät noihin hiekkakylpyihin. Ehdttiin kiertää saaresta vain pieni osa, ja suosittelenkin varaamaan saareen menijöille kokonaisen päivän aikaa ja evästä reppuun! Saaressa on mahdollista myös yöpyä telttamajoituksella. Meillä jäi myös iso ravintola terasseineen näkemättä, herkuteltiin eläkeläisten ylläpitämässä vanhassa kartanossa letut, kahvit ja mehut. Ystävällinen ja lämmin tunnelma kaikinpuolin, tässäkin kartanomiljöössä olisi istuskellut vaikka kuin kauan. Eikä olleet tarjoilut hinnoilla pilattu ;) Tähänkin paratiisiin tullaan varmasti vielä palaamaan ja varataan aikaa vähän enemmän!Minttu
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Paljon ei aina tarvitse järjestää kun päivästä piirtyy ikimuistoinen kuva muistiin. Pihlajasaari teki sen <3

   Poista
 2. Kiva paikka! Ka sykähdyttää aina vaan nähdä M&M tätä kautta edes! Kuvailepas itseäskin kerran :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva paikka oli! Samoin sykähdyttää L&A <3 Laittelehan kuvia jo tulemaan! Hi Hih! Alkaako siellä jo unohtua miltä minä näytän ;)

   Poista

Kiitos kun moikkasit!