21.6.2015

Pizza-Lauantai

Juhannuspäivänä herkuttelimme pizzalla ja ajattelinpa jakaa lemppari ohjeeni teillekin. Vieläkään emme uskaltautuneet paistaa pizzaa grillissä, vaikka useita onnistuneita kokeiluja olen kuullutkin. Tuttu tapa tuntui turvallisemmalta vielä ;) Taidan ensin hankkia pizzakiven grilliin. Paistan pizzan usein folion päällä ja pelkällä uunin ritilällä, näin pohjasta tulee aika rapea ja se kypsyykin nopeammin. 


Pohja:
1 iso tai 2 pienempää
1,5dl vettä
1/3 kuivahiivaa pussista
1/2 tl suolaa
loraus öljyä
n. 3dl durumvehnäjauhoja

Kohotan n. 30min jonka jälkeen vaivaan ilmat pois ja kaulin isoksi ohueksi levyksi.

Pohjan päälle laitan monesti tomaatti-yrtit tomaattimurskan, tällä kertaa sitä ei löytynyt kaapista niin hurautin pohjan päälle salsapurkin ja se toimikin maultaan todella hyvin. Kastikkeen päälle ripaus mustapippuria, oreganoa ja vähän juustoa. Täytteeksi ilmakuivattu kinkku, persikka, parmesan ja punaleima emmental juusto. Paisto 225 astetta ja noin 15min. Otettuani pizzan uunista heitän rucolat päälle. No, eipä sitäkään löytynyt tarpeeksi, onneksi oli jo muutamat lehdet kasvanu omaan penkkiin niin ei ihan ilmankaan jääty.

Ja sit ei kun syömään! 








Minttu

6 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Ihanat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuikin ;) Kiva kun jätit kommentin Katariina, tulenpas vastavierailulle! Kivaa alkanutta viikkoa sinne!

      Poista
  2. Aivan ihanat ja kylläpäs alkoi tekemään mieli pizzaa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi hii, kuvat tekivät siis tehtävänsä! Hyvä! Tää on nopea tehdä kun ei tarvii mitän päällisiä paistella ensin! Tomaatti-mozarella valkosipulilla on myös aika bueno!

      Poista
  3. Nam!!! Herkullisen näköiset pizzat ja aivan ihana tuo alusta, jonka päällä pizzat ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits Viivi! Pistähän sinäkin pzzeria pystyyn! Alusta on minustakin ihku ja tosi monikäyttöisiä nää pienet tarjottimet (vai onko nämä nyt leikkuulautoja ) ovat.

      Poista

Kiitos kun moikkasit!