7.7.2015

Caravan päiväkirjaa osa 2: Lappeenranta!

Tämä kaunis kesäkaupunki Lappeenranta ei ole pettänyt meitä koskaan! Vedimme Caravanin keskustaan, sataman kupeeseen, jossa oli tien vieressä pieni levike matkailuautoja ja -vaunuja varten. Tie oli aika vilkas liikenteinen päivällä, mutta rauhoittui kyllä yöksi miltei kokonaan. Ainakin näin su-ma välisenä yönä. Olipa aika kaunista katsella vaunun ikkunasta, kun aurinko painui saimaan horisonttiin ja taivas oli punaisenaan monta tuntia. Tältä paikalta oli myös helppo lähteä iltakävelylle satama-alueelle ja uimarantaankin oli lyhyt matka. Ilta me käveleksittiin satamassa, kuunneltiin kun musiikki soi ja ihmiset istuskelivat laivojen kansilla ja satama terasseilla. Lapset herkuttilivat pehmikset ja leikkivät satamassa olevassa leikkipuistossa. Meille sattui kyllä todella kauniit ilmat koko Lappeenrannassa olon ajaksi!Aamupäivästä suuntasimme hiekkalinoille. Tänä vuonna veistokset oli tehty sankari teemalla, sankareita oli fantasiamaailmoista, urheiluista ja tosielämästäkin. Minun suosikki oli tietenkin tosielämän sankari: ÄITI ;) Hiekkalinnoille ei ole mitään sisäänpääsymaksua, mutta jos tahtoo nähdä teatteri esityksen (joka valitettavasti ei pyörinyt maanantaisin)tai vaikka  karusellin kyytiin niin päiväpassi maksaa 5€ ja sillä pääsee niin monesti kuin vain jaksaa käydä. Mielellään tuon maksaa, vaikkei kävisi missään "laitteissa", ihan kannatuksen vuoksi. Upeita veistokset kyllä ovat! Lapset olisivat kaivelleet ja tehneet omia veistoksiaan vaikka koko päivän.
Hiekkaveistoksilta teimme kävelyretken linnoituksille, tie ylös mäelle lähtee aivan hiekkaveistosten takaa ja matka oli ainakin meidän lapsille ihan sopiva. Linnoitukselta on upeat näkymät saimaalle. Matkan varrella on vanhoja linnoituksen rakennuksia, kaunis ortodoksinen kirkko, mukulakivikadut joiden varsilla museoita ja käsityöläisten puoteja. Nurmialueita, vaikka pysähtyä piknikille ja ihailemaan kauniita maisemia. Viimeksi kun kävimme linnoituksilla, puistossa olikin menossa joogatunti, nyt samaisessa paikassa joku oli virittänyt riippumaton puiden väliin ja luki siellä kirjaa! M innoistui ottamaan kuvia, eli osa kuvista hänen ottamiaan ja minunhan oli räpsästävä puhelimella tästä suloisesta putken takaa maisemien ikuistajasta kuva! Veli toimi välillä mallina, ja kuvaaja pyysi asettumaan erinäisiin paikkoihin ;)

Kaupungissa on paljon venäläisiä ja he tuovat mukavasti eloa kaupunkiin ja ostovoimaa varmasti sen verran paljon, että kaupunki tarjoaa aika mukavan kattauksen erilaisia liikkeitä. Korukauppoja ja merkkivaate liikkeitä on vähän joka kulmalla ja sisustajallekin tarjontaa löytyy. Suositukseni tällä reissulla menee kyllä Iso Kristiinan kauppakeskuksesta löytyvälle Loft liikkeelle. Upea paikka, kannattaa käydä! Tuolta löytyy mm. Love Warriorsin tuotteita, joita en itse ole nähnyt missään muualla myynnissä. Minun mukaani tarttuikin tuolta merkiltä jotain kivaa, josta kerron kunhan saan tuliaiset kotiin! Kävin myös Loft outlet myymälässä, kun se sattui aivan vahingossa kävelyreitilleni ja tuolla liikkeessä oli hurjan paljon tuotteita alennuksessa -30%, -50%, -60% ja jopa -70%. Minun mukaani tarttui becksöndergaardin huivi ja Peakin pipo, joille hintaa jäi yhteensä 35€ eli ei kyllä paha! Aikaisemmin olen vieraillut keskustassa torin kupeessa sisustusliike K&K:ssa. Tyyliltään tuo liike maalaisromanttinen ja myynnissä paljon mm. Riviera Maisonia, Lexingtonia. Loftista otin muutamat kuvat puhelimella, koska kameraa en jaksanut kantaa mukana. Minun kauppakeskuskäynnin ajan muut makasivat rannalla ja seikkailivat rannan leikkipuistossa. Parasta oli kuulema ollut aikuisten "ulkokuntosalilla"! "Oisit kyllä äiti siekin tykänny!" Olisin ihan varmasti, tykkäsin kyllä tästä omasta pienestä hetkestänikin!

Huh, aikamoinen kuvatulva ;) Olisihan tän voinut jakaa useampaankin postiin. Toivottavasti jaksoit katsella!

Minttu


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja voin lähteä milloin vain seuraksi!

   Poista
 2. Ja mie. Oisin lähtenyt vaikka päiväseltään käymään, jos siellä oisin ollut tänä kesänä :). Ihania kesätyyppejä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon Hanna ;) Upea kauppa kyllä olikin! Kesätyypeiltä terveisiä!

   Poista
 3. Ihan parhaita kuvia ja kuinka noista kuvista voi välittyä ilman lämpö ja teidän fiilikset... Oijoi.. Mahtavuutta! Teidän reissukuvia kun seuraa, niin tuntuu, että itekin ois käyny noissa maisemissa :) I LIKE :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana että tunnelmat välittyvät ja kiitos kun jätit kommentin, kiva on lueskella että siellä lueskellaan ja kuljetaan matkassamme mukana! Fiilekset on kyllä olleet hyvät, vaikka ainahan sitä hetkittäisiä lomakireyksiä ja väsymisiäkin päiviin mahtuu ;)

   Poista
 4. Aivan ihana postaus ja kuvat! <3 Harmittaa, etten itse ehtinyt hiekkalinnoille tänä vuonna (ainakaan vielä) vaikka satamaa ehdinkin koluta. Itsekin kävin tuolla Loftissa ja oli kyllä hyvä valikoima suosikkituotteita. ;)

  VastaaPoista
 5. Moro! Mäkin käyn kesäisin Lappeenrannassa. Siitä lähden veneilemään Saimaalle. Satamassa syötävä Vety Kahvila Sannissa. Olen ennen asunut Lappeenrannassa käynyt 7 luokkaa Linnoituksessa Tienasin leivän perheeleni Saimaan pinnalta. Ootan nyt kuin kuuta nousevaa Saimaalle pääsyä kesäksi veneilemään. Sitä ennen asuntoautolla eurooppaa kiertää. eden ääreen tietenkin. Myös veneilemään sielläkin. T. Kasperi

  VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!