14.7.2015

Siirrettävän kesäasunnon sisältöä!


Meille, tähän elämäntilanteeseen, sopii parhaiten tällainen pyörien päällä kulkeva "kesämökki". Kaikki tarvittava kulkee helposti mukana, ei tarvitse ennalta suunnitella minne menee tai varailla majoituksia jo hyvissä ajoin. Voi laittaa auton keulan kohti aurinkoa tai painaa jarrua ja levähtää silloin kuin siltä tuntuu. Ei tarvitse olla lounaslistojen varassa, kun saa tehtyä ruoan omassaan. Laiskuuden iskiessä voi välillä turvautua niihin valmiisiin listoihin ja antimiin.  Itsellä on fiilis kuin olisi toisessa kodissaan, kesäkoti on itselle laitettu ja kodikas olla <3

Välillä me majoitutaan leirintäalueilla ja toisinaan taas rauhallisilla parkkipaikoilla tai metsän reunassa, useimmiten etsimme rantapaikan, maisemien vuoksi. Vaunu on suht pieni ja ikkunoista avautuva järvi-/merimaisema avartaa kummasti. Tälläkin reissulla ollaan leiripaikoilla vaunun ikkunoista katseltu monet auringonlaskut, kiikaroitu lintuja, ihailtu joutsenia ja seurattu oravan, supikoirien ja ketun touhuja.

Enimmäkseen vietämme aikaa ulkona ja teemme tutustumisretkiä ympärillemme. Suomi on kauniita paikkoja pullollaan, olenko jo sen muistanut mainita ;) Vielä kun olisi ennalta enemmän aikaa (tai paremminkin sen tyyppinen luonne ;)) ottaa selvää, mitä missäkin paikassa kannattaisi tehdä ja nähdä. Välillä vietämme päiviä vaunulla tekemättä yhtikäs mitään. Me aikuisethan jaksettais kierrellä nähtävyyksiä, mutta lapset tarvitsevat lepopäiviä. Aikaa leikkiä omilla leluillaan, tutkia ja keräillä aarteita, rakentaa leikkejä vaunun eteen ilman että niitä tarvitsee heti purkaa, tutustua vaununaapureihin ja juoksennella pitkin leirintäaluetta. Välillä  rauhoittuuvat piirtämään pitkiksi ajoiksi ja välistä rantaleikeissä vierähtää miltei puolikas päivä.

Välistä mietin miten matkat muuttuvat kun lapset kasvavat. Tykkäävätköhän olla mukana ja viihtyisivätkö vielä murkkuinakin meidän kanssa tällaisessa "styrox-munassa"! Tai jaksetaanko mekään enää silloin? Onko kesän viettoon tullut sitten jo erilaiset systeemit? Mutta ainakin nyt on hyvä näin ja niin monta mukavaa paikkaa vielä näkemättä! Otan mielellään suosituksia vastaan kivoista caravanalueista tai kohteista joissa kannattaisi käydä! 

Vaunua ollaan hieman fiksailtu sisältä, että ollaan saatu hieman enemmän oman näköiseksi. Sohvien siniset samettiset päälliset ovat saaneet yllensä valkoiset kuminauhalakanat (helpot ottaa irti ja pestä),  ruskeat "pimennysverhot" ja pitsitverhot ikkunoista vaihdettu valkoisiin. Dc-fix kontaktimuovilla tuunailtu siellä täällä, uusimpana muutoksen kohteena on ollut ruokailutilan pöytä. Pöytä alkoi olla jo sen verran huonossa kunnossa ja näin se sai vielä jatkoaikaa. Tekstiileillä saa jo paljon tunnelmaa aikaan, tyynynpäälliset vaihtuvat vaunussakin vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan. Vaunu on jo elännyt ruusuisen ja romanttisen ajan tekstiilien osalta, nyt mennään näin. Täksi kesäksi en vaunuun ole muuta hankkinut kuin nuo clas ohlsonin bambuastiat ja ovat olleet käytössä todella hyvät (ja kauniit). Lapsien lelut ja piirustelut säilytellään noissa vetuketjullisissa bokseissa samoin kuin petaamme meidän petivaatteet tuollaiseen säilytyspussiin jota tarpeen tullen on helppo siirrellä pois edestä. Bokseissa tavarat pysyy kasassa ajon aikana ja pysähtyessä lasten on helppo itse ottaa niistä tekemiset esille.

Tällaisia mökkitunnelmia meillä: Lomaterkuin,

Minttu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun moikkasit!