12.5.2015

Mitä opelle kiitokseksi kun lukukausi päättyy?

Se ainainen tuskailu siitä miten muistaisin/kiittäisin päiväkodin henkilökuntaa tai koulussa opettajia kuluneesta lukuvuodesta on taas ajankohtaisimmillaan! Minulta toivottiin postausta aiheesta ja pieniä vinkkejä ajattelin nyt raapustaa teille jakoon. Itse olen päiväkodissa lastentarhanopena töissä, mutta työhistoriaa minulla ei vielä ole niin paljoa takana päin että voisin saamistani muistamisista pelkästään ideoita ammentaa. Joten laitoinpas vähän omankin ideapankin raksuttamaan. Yritin miettiä sellaisia suht pieniä vaihtoehtoja, alle 10€ maksavia ;) Toki jos muistettavia opeja on vain muutama, raaskii hieman isommankin kiitoksen antaa. Mutta jollakin perheellä voi olla kolmekin lasta päiväkodissa, kaikki eri ryhmissä ja opeja parhaimmillaan yli yhdeksän muistettavaksi ;) Muistamisen arvoa ei kuitenkaan mitata rahassa, mielestäni tärkein on kuitenkin lämmin hali tai suupielissä pilkottava hymy, silmien säihke, vilkutukset ja heipat, hyvän kesän toivotukset ja kiitokset kuluneesta vuodesta <3 


 Kun mietin mitä itsestä olisi kiva saada tuli mieleeni, että olisi kiva saada lapsen itsensä kertoma kertomus menneestä ajastaan päiväkodissa. Esimerkiksi niin että vanhempi on haastatellut lastaan, keksinyt itse kysymyksiä tai kirjoittanut muistiin mitä kotona on kuultu lasten suusta tai pyytänyt lasta kertomaan/kuvailemaan millainen kukin ope on jne. Lapsi voisi piirtää piirrustuksen tai tehdä kortin, jonka taakse kertomus liitettäisiin. Mukaan voisi sujauttaa vaikka suklaalevyn, jos kortti tuntuu liian vähältä. Kokemuksesta tiedän että suklaa tekee ainakin päikkäreissä kauppansa kahvipöydässä ;)

Opettajia voisi kiittää myös tekemällä lasten kanssa yhdessä kakun koulun/päiväkodin kahvipöytään tuhottavaksi. Tästäkin on kokemusta ;) Häviää nopeasti ;) Lisäksi mukaan voi liittää kahvi-/teepaketin. 

Tai esimerkiksi tällainen Metkakaupan makukahvi jo pelkästään on kaunis ja erilainen kahvipöydän piristys. Paketti on sellaisenaan kaunis, lahja käytännöllinen ja tuo pientä "luksusta" kahvihetkiin. Metkakaupalla on myös tee ja kaakao vaihtoehtoja sekä makeisia kauniissa pakkauksissa myynnissä. Täällä Joensuussa näitä tuotteita myy ainakin Taitokorttelin Taito Shop. 

   
Jos ei itse koe olevansa leipuri voi omatekemää herkkua antaa puolivalmiinakin. Mittaa kauniiseen lasipurkkiin tai läpinäkyvään pussiin esimerkiksi keksien kuivat aineet, kirjoita kauniille lapulle keksien leipomisohje ja avot ope saa itse toteuttaa helposti loput ohjeesta ;) Ja leipoessaan muistella lahjan antajaa!


Jos kukan antaminen tuntuu liian tutulta voisi antaa hyötykasvin. Tomaatin taimen, yrtin tai vaikkapa multapussin ja siemeniä jotka itse saa istutella itämään. Äläkä unohda kaunista paketointia, sillä saa jo paljon aikaan!
Kiva idea on myös lahjakortti kahvilaan tai vaikkapa elokuvalippu kesäpäivän ohjelmistoon. Meillä päin ainakin paikallinen kahvila Houkutus myy lahjakortteja ja pienelläkin summalla saa jo taivaallisen kökkösen nautiskella ;)Siinähän niitä ideoita jo aika monta tuli ;) Ai niin ja ainakin meillä töissä monella roikkuu avaimet kaulassa ja esimerkiksi helmistä pujoteltu avainnauha olisi todella käytännöllinen muistaminen. Itse olen pujotellut useatkin omille avaimilleni, mukava vaihdella asun (tai mielialan) mukaan sopivaksi ;) Myöskin käsidesi on ainakin päiväkodin henkilökunnalla kovassa käytössä ja usein kädet sen myötä kuivassa kunnossa, jotenka hyvälle tuoksuva käsivoide olisi myös hyödyllinen.

Jospa näistä jotain ideaa joku sai? Uusia ideoita kuulen myös mielelläni!

Minttu

6 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita :). Mä annoin viime vuonna Arne Jacobsenin Design Letter mukin open omalla kirjaimella :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ihana idea sekin! Meillä on kahdeksan opea muistettavana ja luulen että kallistutaan tuohon runo/kakku linjalle tänä vuonna!

   Poista
 2. Aivan ihana postaus ja hyviä ideoita! Meillä tämä onkin ajankohtainen, kun jätetään päiväkoti lopullisesti taakse. Pikkusisko aloittaa uudessa kunnassa päivähoidon ja eskarilainen lähtee kouluun. Jännää ja haikeaa - tekee mieli muistaa opeja ja tässähän tulikin jo hyvät vinkit. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos joku näistä ideoista saa apuja! Meillä aika samoilla sykleillä mennään, paitsi pienemmän päiväkoti ei vaihdu! Jännät paikat ensi syksynä!

   Poista
 3. Kivoja ideoita! Meidän neiti on ollu jo muutaman kuukauden hoidosta pois, mutta kutsuivat syntymäpäivien viettoon ja tapaamaan kavereita.. Viemisiä vietiin ja minä noiden tunteideni kanssa "hieman" herkillä niin eihän siitä ilman kyyneleitä selvitty ;) Ihania nuo lapsukaiset ja päikkärin väkikin kyllä yhtä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se että lapsi viihtyy ja aikuisilla hyvä kasvatuksellinen kumppanuus on kyllä niin tärkeää! Arvaa vaan kuinka monet itkut itse saa itkeä näinä viimeisinä päivinä!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!