6.5.2015

Ulkona riittää puuhasteltavaa

Hiphei! Ilmat ovat lämmenneet täällä itäisessä Suomessakin ja me ollaan jalkauduttu pihapuuhiin! Etupihan orvokeista alkoi kevätkukkien istutus, tänään siirryin takapihalle perennapenkkien kimppuun. Ensiksi oli tarkoitukseni istuttaa nämä rungolliset pallotuijat isoihin ruukkuihin ja vasta syksyllä siirtää penkkiin, mutta tuohon uuteen kukka-altaaseen ne tökättyäni päätinkin niiden jäävän siihen pysyvästi. Vielä en ole ihan varmaksi päättänyt mitä niiden kaveriksi? Tämä penkki kylpee aamu ja ilta-auringossa, päivän se jää tuon leikkimökin ja ison männyn varjoon. Jotain puolivarjoisan paikan kasveja siinä menisi, voi olla että yksivuotiset valkoiset hortensiat näiden kaveriksi päätyvät. 


 Hyötykasvilaatikoista toinen ammottaa tyhjillään ja toinen sai viime syksynä pensasmustikan- ja pensaspuolukantaimia sisälleen. 


 Minä olen kärräillyt viimepäivät multaa ja J on tarttunut maalisutiin ;) Synttärilahjaansa päässyt käyttämään ja tarkoituksena saada vihdoin aitta valmiiksi sisäosiltaan. Minä kun luulin siitä tulevan varaston, mutta suunnitelmat ovat rakentajan mielessä vaihtuneet. Ihan odotan millaista on mies lopputuloksesta ajatellut, materiaalivalinoissa valtuudet ovat tälläkertaa olleet täysin hänelle. (Minä kun olin sitä mieltä että varastoa tarvittaisiin enempi kuin aittaa ;))


 Jokimaisemasta me nautimme vielä hetken aikaa, kohta tuohon eteen rakennetaan uusia omikotitaloja :( Kiva saada uusia naapureita, mutta harmi menettää tuo kaunis kimalteleva maisema miltei kokonaan. Onneksi pieni suikale jokinäkymää taitaa vielä meillekin jäädä!


 Nyt saisi aurinko paistaa ja ilmat pysyä lämpöisinä, nimittäin tekemistä ja tarmoa olisi ihan riittämiin ;)

Jokos siellä on multasormet ruvenneet möyrimään?

Minttu

8 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tuo valkoinen laatikko. Meillä on piha ihan täysin kesken ja mulla lyö tyhjää mitä sinne laittaisin. Voi kun sais jonkun suunnittelemaan sen :) Nuo rungolliset tuijat näyttää myös kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset laatikot tehtiin jo viime syksynä ja näköjään hieman liian aikaisin maalattiin kun nyt maalit pullahtaa irti ;( arg. Minä tykkään kovasti suunnitella, mutta en tiedä aina mikä kasvi/kukka parhaiten menestyy missäkin! Yllättävän hyvinhän nuo kaikki ovat minulla aina menestyneet! Nää pallotuijat on kyllä kivat!

   Poista
 2. Voi, olettepa olleet jo tosi ahkeria! :) Itse olen arponut noiden rungollisten tuijien kanssa - nämä kuvat nähtyäni taitaa peukku kääntyä ylöspäin meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän enää arvo ;) Ne ovat kyllä tosi kivat ja ruukussa myös! Ja kun hintaa laskee niin tulee ne kesäkukatkin monesti maksamaan ja nää on kuitenkin monivuotiset!

   Poista
 3. Wautsi! Sielläpä riittää hommaa!! Meillä on onneksi vain lasitettu partsi, joten ei tarvitse mitään lakaisua kummempaa tehdä!! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun on haravointi tai lumekolaus hommat ni minäkin haaveilen vain lasitetusta parvekkeesta ;) Vaikka aika pieni pläntti tää meidänkin piha on, toisaalta en kyllä jaksaisi hoitaa kovin paljon isompaa!

   Poista
 4. Kiva kun kävit blogissa kommentin kera - senpä myötä päädyin piipahtamaan myös tänne. Kiva blogi sinulla!

  Pihahommissa olin minäkin eilen. Tänään tosin tuli terassikeleihin taas sateen myötä vähän takapakkia. Noh, kasvit tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Kasvit tykkää tosiaan ja sadesäällä kun tekee sisähommat ni hyvällä säällä jää aikaa ulkopuuhasteluille! Kiva kun tulit vastavierailulle!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!