25.7.2015

Oman terassin burgerit!







Meillä lasten ehdoton suosikki omasta grillistä ovat nämä hampurilaiset. Helpot ja nopeat tehdä, varsin jos näitä kaupan valmiita sämpylöitä käyttää ;) Pihvit ovat kuitenkin kunnon naudanlihaa, sekaan heitän vain mustapippuria ja aromisuolaa. Vaivaan lihaa käsivatkaimella niin että sen rakenne menee kunnolla rikki. Näin taikinaa on helppo pyöritellä ja kaulia ilman sidosaineita. Eli en laita munaa, enkä korppujauhoja. Kauli liha leivinpaperien välissä ihan ohueksi ja nosta siitä suoraan parillalle paistumaan. Lopuksi cheddarjuustoa pihvin päälle sulamaan ja sämpylät hetkeksi grilliin rapsakoitumaan. Muut täytteet suoraan pöytään, josta jokainen saa täyttää itselleen mieleisen purilaisen. Eilen nautiskelimme Kokkolan kesäravintola Mustakarin terassilla paistetut nyhtöpossu hampurilaiset ja niistä taisi tulla lasten seuraavat suosikit. En ole koskaan tuota nyhtöpossua tehnyt ja hyviä reseptejä otan mieluusti vastaan. Toki muitakin maukkaita reseptejä saa vinkata. Nää meidän aika perus purilaisia, mutta helppoja ja hyviä, hieman arkisesta ruokalistasta poikkeavia. Näitä meillä nautittiin juhannuksen tienoilla!

Minttu 

12 kommenttia:

  1. Vitsi mitä herkkuja! Meillä myös isäntä tekee silloin tällöin näitä ja on kyllä hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on! Tekisi mieli kokeilla jotain uutta reseptiä täytteistä!

      Poista
  2. Nam -herkullisen näköisiä :)
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  3. Nyt tuli nälkä. Mahtavan hyvännäköisä burgereita. Pakko varmaan kokeilla joku kerta vielä tänä kesänä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että inspiroi tekemään! Suosittelen, hyviä ja helppoja!

      Poista
  4. Kun ilmat on mitä on, niin hyvä ruoka lohduttaa aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! Vaikka meillä grillailut kotona on jääny, mut vaunulla ollaan kyllä muurikkaa ahkerasti käytetty!

      Poista

Kiitos kun moikkasit!