5.7.2015

Terassilta terve ja hortensian hurmaa!

 Muutaman päivän on saanut asustaa terassilla! Vihdoin, hellettä ja aurinkoo, minä tykkään, suorastaan nautin! Meillä on aika aurinkoinen terassi, aamukahvin saa juoda auringossa pöydän ääressä jo kahdeksan aikaan ja illalla viimeiset säteet paistaa tuohon sohvalle yhdeksän aikaan. Myönnän, että terassia suunniteltaessa on auringonsäteet olleet mielessä ;) 

Viime kesänä käsittelimme terassin mustaksi, ryhdittää isoa alaa mukavasti ja näyttää hyvältä, mutta menee näin aurinkoisella paikalla vähän liian kuumaksi. Meillä on pihassa iso mänty ja sen pölytyksen aikaan voisin vaihtaa terassin värityksen mieluusti vaaleaksi ;) Voitte varmaan kuvitella miltä tämä musta terassi näyttää, kun männystä irtoaa siitepöly! Mulla tuplaantuu luutun heiluttaminen, kun sisällä luuttuamisen jälkeen saa jatkaa ulkona! 

Noita eurolavoja ei voi kuin ylistää, niistä on kyllä niin moneksi. Sohvan J teki viime kesän alussa ja käsittelin sen samalla öljyllä kuin terassinkin. Sohva sulautuu aika mukavasti terassiin, kun väri on sama. Patjat on ihan tavan 80x200 joihin ompelin paksummasta puuvillasta päälliset, jotka saa irti ja voi pyöräyttää koneessa. Sohvapöydän olen tehnyt itse viisi vuotta sitten, painoin sabluunan läpi sen kanteen vuosiluvun. Mukava pieni yksityiskohta ja nyt jos lukua ei olisi ollut kannessa merkkinä, olisin veikannut tehneeni tuon pöydän pari vuotta sitten. Aika menee nopeaan ;)

Musta-valkoisella mennään myös kukkien osalta, nimittäin tämä mahtava valkoinen hortensia on ainut rehellisesti kukkiva terassillamme. Ostin hortensian ihan loppukeväästä ja se on kyllä viihtynyt hoidossani (toisin kuin epäilin), tykännyt laakeasta kasvualustastaan ja puolivarjoisesta paikastaan katoksen alla. Piti ottaa yksi kuva varpaiden kera, että saatte vähän vertauskuvaa sen todellisesta koosta. Siinä on yli kymmenen isoa isoa kukkaa mahtavassa loistossaan! Tämän kukan lisäksi terassille en ole laittanut muuta kuin muutamat laventelit. Koristeheinän ja nuo kotkansiivet toin äitini luota ja ne ovat monivuotiset, eli kesän jälkeen istutan ne penkkiin. Leikkimökin seinustalla on kaksi vaaleanpunaista kerrottua petuniaa vähän väriä ja leikkisyyttä tuomassa muuten niin musta-valkoiseen terassiin. Kerrankin olen osannut ottaa aika maltillisesti näiden kukkien kanssa ;) Etupihalla taas on valkoiset orvokit mustissa ruukuissa, yllätyitkö? ;) Jonkun silmään tylsää, mut mun silmään harmonista ja kaunista!

Kukkien lisäksi terassilta löytyy hyötykasvilaatikko, kekkilän jalallinen istutuslaatikko, jonka ostin ystävältä naapurista. Ei mahtunut Walesin partsille tämä kaunokainen ;) Mutta meiltä sai hyvän kodin ja satoakin ollaan tästä laatikosta saatu jo mukavasti lautasille poimia. Oikein näppärä ja kätevä tässä keittiön ikkunan alla.

Nyt tämä aurinkoterassi kukkasineen jäi naapurin hoitoon muutamaksi vuorokaudeksi, nimittäin meidän karavaani starttasi tänään. Määränpää on vielä tuntematon, mutta eiköhän me vielä hetki ajella ja pysähdytään sitten kun silmäluomia alkaa painamaan. Aamulla sitten nähdään mihin asti karavaanarit jaksoi ajella ;)









Kesäterkuin,

Minttu

4 kommenttia:

  1. Voi, kyllä on kaunis terassi ♥ Ja tuosta kekkilän jalallisesta laatikosta haaveilen minäkin :) Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Kaunis kiitos Johanna <3 Laatikko on kyllä todella kätsy ja kauniskin, suosittelen tai sit teette itse, kivan sais niinkin. Reissukuulumisia päivittyy matkalta ;)

      Poista
  2. Ihana terassi, tosi kaunista ja harmonista ❤. Ihana blogi muutenkin, miten vasta nyt olen tämän löytänyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja onpas kiva kun löysit <3 ja varsin huippista että jätit kommentin! Kiva että minun turinoita ja kuvailuja siellä seuraillaan, klikkaahan lukijaksi!

      Poista

Kiitos kun moikkasit!