8.8.2015

Kälviällä käynti entisaikaan

Kokkolasta n. 10km Kalajoelle päin sijaitsee Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo. Eläiminä lähinnä entisajan (ja tämänkin päivän) kotieläimiä, mutta enemmänkin tuo museon puoli teki meihin ja lapsiin suuren vaikutuksen. Ensimmäinen museo, jossa oikeasti uskalsi rennosti kulkea lasten kanssa. Joka paikkaan pääsi siälle ja lapset sai vähän sormituntumaakin esineisiin ottaa. Meidän lapset olivat aivan liekeissä, upeinta mitä koko lomalla saivat kokea, kuulema ;)

Museoalueella on yli viisikymmentä erillästä rakennusta ja nähtävää ja koettavaa niin paljon että oikeasti tuntui kuin olisi hypännyt entisaikaan, viime vuosisadan maalaiskylän menoon mukaan. Jokainen rakennus oli sisältä kalustettu ja sisustettu niin kuin ne olisivat täydessä toiminnassaan edelleen. Lapset hyppäsivät mielikuvituksissaan kerrasta tuolle ajalle ja voitte uskoa kuinka leikki lähti heti elämään tuossa kylässä. Jotenkin tuntui heitä katsellessa, kuin olisivat eläneet hetken jossain satumaassa. Monesti jälkeen päin ovat kyselleet, että oliko ennen ihan oikeasti asiat niin kuin siellä museossa. Miss M miettikin: "Minä niin olisin halunnut elää silloin!" Ihan hygienisimmistä ja puhtaimmasta päästä tämä paikka ei ollut, mutta tällä kertaa lasten riemu sai äiti-ihmisen "relaamaan" ja jättämään omat nipotukset toisarvoisiksi. Toivosen puistolla on mielestäni aika mukava tarinakin takanaan.


Sellainen paikka ansaitsi esittelynsä tällä kertaa!

Minttu

5 kommenttia:

 1. Kyllä te olette nähneet monta ihanaa paikkaa tämän kesäloman aikana <3
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aika liikkuvaista sorttia, vaunuilu sopii siis täydellisesti tämänlaisille matkailijoille kuin me ollaan.

   Poista
 2. Eikä, te ootte siis olleet todellakin meillä. Tuosta eläinpuistosta on meille n.5km. Hyviä kuvia oot eläinpuistosta ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis pitänyt pistäytyä teillä uimassa kun lapset kyseli uintipaikkaa Kälviällä ;)

   Poista

Kiitos kun moikkasit!