4.8.2015

Täällä ollaan....


....viimein kotona ja bloginkin äärelle ennättäneenä ;) Karavaani on kulkenut melkein 4500km ja nyt lomareissut vaunu perässä ovat tältä kesältä paketissa. Muutama viikonloppu reissu vielä tulossa, mutta vaunu saa niiltä matkoilta lepoa.

 Ihanaa olla kotona. Tämän päivän olen kulkenut huoneesta toiseen, pysähtynyt, vetänyt syvään henkeä ja ihmetellyt. Välillä itseäkin huvittanut, että olen kuin asuntoesittelyssä paikkoja tarkasti tutkaileva, unelmiensa asunnon löytänyt ja kalusteita mielessään pyörittelevä nainen. Olen niin kotona, että ihka ensimmäiseksi oli leivottava sämpylät ja illalla tekaisin vielä Miss M:n keräämistä mustikoista piirakkaa. Pyykkikone on saanut levätä, sillä minäkin olen keskittynyt vain oman kodin feng shuihin! 


Mielenrauhaa tässä on tarvittukkin sitten eilisen tapahtumien. Olen onnellinen ja kiitollinen, että olemme saaneet kulkea matkamme turvallisesti. Eilinen kotiinpaluu näytti meille todella liki kuinka liikenteessä voi tapahtua. Koimme kauhun ja järkytyksen hetkiä, kun annoimme ensiapua onnettumuuspaikalla metsään ajaneelle. Kaikkemme teimme, nopeammin tai paremmin emme olisi voineet toimia. Voitte uskoa että oli aika tyhjä olo, kun lähdimme jatkamaan matkaamme hoitohenkilökunnan ja poliisien saavuttua. Olkaahan todella varovaisia siellä liikenteessä ja missä ikinä menettekin, maltti on valttia <3

Nämä matkakuvat ovat autosta vauhdissa otettuja. Lapset jo nukkuivat takapenkillä, enkä tohtinut aukaista edes ikkunaa kuvaamisen ajaksi, etteivät he heräisi. Pientä heijastumaa kuvissa, mutta maisemien kauneus kait kuitenkin välittyy?

Kalajoki ja Kokkola, Tampere, Helsinki ja Tallinna olivat viimeisimmät reissukohteemme. Katsotaan saanko niistä vielä päiväkirjaa linjoille. Monta olisi esittelyn arvoista paikkaa ja kiva olisi ne teille jakaa, josko joku niistä vinkkejä matkansa suunnitteluun saisi. Seuraavaksi blogissa vuoron kuitenkin saa keittiöpohdinnat!

Onnellisia päiviä jokaiselle toivoen,

Minttu


8 kommenttia:

 1. Voi te olette ajaneet tästä meidän ohi kalajoki-kokkola välillä. Onneksi satuitte paikalle antamaan ensiapua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, ollaanko me oltu ihan teidän kulmilla! Kälviän kulmia koluttiin myös ;) Minä niin pidän tuosta Suomen länsirannikosta! Toivotaan että ensiavustamme oli hyötyä, ainakin hengitystiet saatiin auki ja hengittämään. Lopustahan emme tiedä mitään!

   Poista
 2. Kauniit maisemat ja tunnelma välittyy kuvistasi. Suomen luonto <3
  Varmasti ihanaa olla pitkän loman jälkeen kotona. Toki matkapostaukset kiinnostavat aina, joten niistä kuulisin mielelläni.

  Onneksi teille ei käynyt mitään. Tapaturmat järkyttävät aina ja hyvä että saitte annettua ensiapua paikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on kyllä todella kaunis maa! Luonto kaikkine vuodenaikoineen! Kiva että reissupostauksetkin kiinnostavat, kiva jakaa "vinkkejä" muillekin.

   Poista
 3. Wow, voin tosiaan kuvitella kuinka tyhjä olo on! Hui! Toivottavasti kaikki on ok!

  Matkapostaukset kiinnostavat minuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sit ihan turhaan ole matkakuulumisia laitellu! Kiva saada palautetta! Toivotaan että kaikki meni parhain päin, sen tiedän että ensiapumme oli arvokasta. Ilman ensiapuamme hän olisi ehtinyt jo varmasti menehtyä. Olo jää siitäkin tyhjäksi kun ei yhtään tiedä miten kaikki jatkui! Toivoa vain voi että kaikki menee hyvin siellä!

   Poista
 4. Hui, nuo onnettomuustilanteet on niin pysäyttäviä ja saattaa jäädä tärinä päälle pitkäksi aikaa. Mulle ainakin on jäänyt pelkästä onnettomuuden näkemisestä. Hyvä muistutus tuo varovaisuus.

  Tosi kauan olen jo taustalla lukenut, mutta nyt pakko kommentoida kun Hannankin blogia kommentoin jokin aika sitten ja ennen kaikkea pitää kiittää sua teidän reissupostauksista, koska niiden innoittamana me joensuulaiset ajeltiin kesälomareissulla Kotkan meripuistoon ja oli kyllä kaiken hehkutuksen arvoinen! Vaikka sää ei edes ollut huikea niin paikka itsessään oli aivan upea. Siellä olisi voinut kävellä ja ihmetellä koko päivän, ja lapset viihtyivät todella hyvin. Kiitokset siis todella hyvästä vinkistä ja mukavaa loppulomaa! :) Terkuin, Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totaallisen pysäyttäviä, tuntuu että ajatuksissa edelleenkin vähän väliä. Uskaltaakohan tässä auton rattiin enää ollenkaan? No eipä se auta kuin varovaisuus ja järki pitää matkassa kun tuolla huristelee. Kiire ei saa olla ja enempää ei itse voi tehdä! Kiva kun kommentoit ja hienoa että matkapostauksista olette saaneet vinkkejä, se on tarkoituskin! Kaikki suositukset itsellekin erittäin tervetulleita! On upeaa löytää uusia paikkoja ja ihmetellä vaan mitä kaikkea voikaan olla. Me kahlataan kyllä monenmoiset mestat reissuillamme. Tuota Porin Pellehermannin puistoa suosittelen myös, ihan mahtava! Sinne tietty matkaa mutta on todellakin päivän tai kahdenkin arvoinen paikka! Jätähän kommenttia, ne tsemppaavat kirjoittelemaan!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!