21.11.2016

Brunssi New York -tyyliin?

 Olen vain haaveillut käyväni New Yorkissa! Minulla ei ole aavistustakaan millainen brunssi siellä tyypillisesti nautitaan, mutta uskon ison kaupungin tarjoavan vaihtoehtoja laidasta laitaan. BID päivässä sain yhteistyön merkeissä Santa Marian ja Risentan tuotteita kassillisen ja tuotteisiin tutustuttua kieleni päälle herahti heti muutama maku, jotka ehdottomasti brunssilla tahdoin toteuttaa. En matkannut makujen maailmassa New Yorkiin asti, mutta ajatuksissa istuin vilkkaan kadun varrella nautiskelemassa tätä Tex mex henkistä brunssia. 

Iloisen keltaisella brunssilla alkoi meidän sunnuntai. 

Brunssi:

Tuorepuristettu Appelsiinimehu
Latte
Risentan Vanilja-Kookos tuorepuuro 
Vadelmarouheella 
(Resepti Teemu Laurell)
Taco Tubs:
Ananas-Kana
Salsa
Guacamole
Cheddarjuusto
Rucola
Romaine salaatti
Mango-Pannacotta
Granolalla










Resptit:

Risenta Vanilja-Kookos tuorepuuro
(Teemu Laurell)

1,5dl kaurahiutaleita
3rkl chia-siemeniä
1/2 vaniljatanko
4dl kookosmaitoa
3rkl kookosjogurttia

Sekoita edellisenä iltana sekaisin kaurahiutaleet, chia-siemenet ja vanilja. Lisää joukkoon kookosmaito sekä kookosjogurtti. Sekoita tasaiseksi ja anna puuron turvota jääkaapissa yön yli. Tarjoile kardemummalla maustetun hillon sekä siementen kanssa.

Itse jätin tuon jogurtin pois ja tarjoilin vadelmarouheen, kardemumman ja paahdettujen auringonkukan siementen kanssa. Voin todeta tämä olevan parasta tuorepuuroa jota itse olen syönyt.


Taco Tubs

400g maustamaton kanafilee
curry
suola
mustapippuri
Pineapple-Salsa
cheddarjuusto raaste
salaatti
rucola

Guocamole:
2 avokadoa
1ps Santa Maria Guocamole Dip Mix

Paista kanasuikaleet ja mausta, lisää Pineapple-salsa kanojen joukkoon. Valmista Guocamole soseuttamalla avokadot ja sekoittamalla mausteseoksen soseen joukkoon. Täytä Taco Tubsit ja käytä uunissa niin että juusto hieman sulaa.


Mango-Pannacotta

Pakastettuja Mango kuutioita
4dl Kermaa
1dl Hyytelösokeri Multi
1/2 vaniljatanko

Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka-astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Tarjoa pannacotta soseutetun mangon ja Risentan paahdetun granolan kanssa.

Näillä eväillä voisi aloittaa aamunsa useamminkin ;)

Minttu

//Yhteistyössä Santa Maria ja Risenta. 

4 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköistä! Nams :)

    VastaaPoista
  2. No johan on siellä ollut herkut, kyllä on J:n kelvannu heräillä! Muistathan tehdä näitä sitten pienellä kuokkavierasvaralla ensikin vuoden puolella!

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanan näköiset herkut! Mullakin on täällä brunssitarjoilut mietinnässä, perhe tulee kylään itsenäisyyspäivänä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun moikkasit!