31.1.2016

Mitä herkkuja!














Sunnuntaita! Ohrasestihan minulle kävi niiden kauppahallin lihojen kanssa, sillä kurvasin toriparkkiin muutaman minuutin myöhässä. Tyypillisesti. Lopulta päädyttiin gurmee aterialle Hesburgeriin ja S-marketin lihatiskille ;) Lauantaiksi päätimme hankkia tortilla tarvikkeet ja voi nam mitä herkkuja tulikaan tehtyä. Tortillat syötyäni, ei kauppahallin liha enää vaivannut mieltä ;) 

Tortillojen väliin tein Guacamolea, coleslaw salaattia ja kanaa maissi-ananassalsalla. Ajatus tortilloihin lähti, kun tuli työkaverin kanssa puheeksi ettei tule tehtyä kaalista muuta kuin kaalilaatikkoa. Raakaa kaalia en osaa käyttää juuri muuhuin kuin tähän coleslaw salaattiin, siispä hyviä kaalireseptejä otan mielellään vastaan. 

Tässäpä näitä meidän ohjeita kehiin:

Guacamole:

2 avokadoa
1 tomaatti
1 pieni sipuli (punainen)
chilirouhetta
suolaa
oliiviöljyä
sitruunan tai limen mehua
ripaus sokeria

Avokadot muussataan, tomaatti ja sipuli silputaan ihan pieneksi. Hyppysellinen suolaa, chiliä (ei välttämätön) ja sokeria, loraus oliiviöljyä ja kaikki sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa, maku vain paranee.

Coleslaw:

1 pieni valkokaali
4 porkkanaa
1 prk smetanaa tai 1/2 prk kermaviiliä ja 1/2 dl majoneesia
1 rkl omenaviini etikkaa
sinappia (väkevää)
1/2 tl Chilirouhetta
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tippaa tabascoa

Suikaloi tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkana. Sekoita mausteet ja smetana, sekä omenaviinietikka ja yhdistä kaaliporkkana raasteeseen. Anna tekeytyä jääkaapissa.

Kana-maissi-ananassalsa:

600g kanaa
suolaa
mustapippuria
currya
1 prk ananassalsaa
1 prk maissia

Paista suikaloidut ja maustamattomat kanasuikaleet. Mausta suolalla, mustapippurilla ja currylla. Kaada purkillinen maissia ja ananassalsaa sekaan. Hauduta hetki.

Lisää tortillojen täytteeksi vielä mistä itse pidät, minä tykkään tässä combossa paprikasta ja romainesalaatista, sekä raa ´asta sipulista. 

Herkkuhetkiin,

Minttu





4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No höpsistä! Reseptit ovat helpot ja nopeat, nyt vaan viikonloppuna kokkaamaan. Slurps.

      Poista
  2. Tuota coleslawta pitäis itsekin joskus tehdä.
    Voi noi pullot on niin ihanat, niitä itsekin aina ihastelen että josko sellaiset muuttaisi meillekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja pullot ovat myös todella hyvät ja käytännölliset käytössä. Todella hyvät myllyt kun helppo täyttää ja sirottimen karkeutta saa muuteltua. Kerrankin merisuolan saa ihan hienoksi!

      Poista

Kiitos kun moikkasit!