10.1.2016

Pakkaspäivien puuhaa

Edelleen lämpömittari painuu lähelle kahtakymmentä ja vapaapäivät vietellään pitkälti sisällä. Meillä lapset innostuivat joululomalla opettelemaan P____housu, meillä uudelleen nimetty "löröpöksy" korttipelin ja sitähän nyt sitten tahkotaan vähän joka välissä. Aamulla lapset ovat saattaneet aloittaa pelaamisen ennen meidän heräämistä ja skabailun äänet vain kantautuu makkariin. Meillä pelien häviäminen on tuottanut välillä niin suuria tunteita, että kaikki pelit ovat saaneet huilia kaappien kätköissä tovin. Ne on kaivettu esiin aina silloin kun olen jaksanut itse ottaa kasvatuksellisen otteen tunteiden läpikäymiseen ;) Viimeisen puolenvuoden aikana on otettu huikeita harppauksia häviämisen siedossa ja jopa kaksistaan voivat lapset pelinsä loppuun asti saattaa, ilman sen suurempia tunnekuohuja. Mutta voi kuulkaa, on tähän pisteeseen pääsyyn saatu lukuisat kasvatuskeskustelut käydä. Huoh ;)

 Pakkaspäivien puuhaa on ollu korttipelit ja neulomiset, uuninlämmitykset ja kynttilät, lyhyet lenkit ja taljanpäällä lämmittelyt. Tavallaan nautin, huomaan osaavani ottaa rennommin. En turhia hötkyile ja juoksentele paikasta toiseen, tee tikusta asiaa ja hyppää kauppaan pienimmästäkin tarpeesta. Toisaalta odotan pakkasten lauhtumista, pääsisin juoksulenkeille ja lunta että voisin kaivella sukset varastosta. 

Nyt levätään ja nautitaan, jaksaa sitten paremmin hötkyillä ;)

Minttu


12 kommenttia:

 1. Täällä on huilit tehny tehtävänsä, vähän tekee mieli jo hötkytäkin :)! Kaunis ja kutsuvannäköinen talja! Kyllä kelpaa sen kyljessä pakkasia pidellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nämä pakkaset laittaneet minut vain istumaan ja neulomaan, hengailemaan kotosalla ja olen kyllä nauttinut. Kylläkin tätä huonekalujen pyörittely kertokoon jokseenkin levottomuudestani ;) Nyt täällä tulee luntaa taivaan täydeltä ja tuuli puhaltaa, eli neulominen jatkukoon ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, ne etelän lumisateet joutuivatkin jo viime yönä tänne! Sisäilmoja siis edelleen, ihan kohta pääsee varmasti jo laduille! JEE!

   Poista
 3. Oih, mitä kuvia! Siis niin kauniita <3 <3 Tuo talja on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talja ei poljoa yksinään nyt lepäilekkään, on se vaan niin ihana myös käytössä!

   Poista
 4. Kyllä talvi on ihanaa aikaa, maailmakin on niin kaunis! Ja ihminenkin tarvitsee välillä talvihorrosta...

  Tosin odottelen jo innolla lauhempia hiihto/laskukelejä itsekin. Ja viikkoa 10 !!! Pian nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jihaa, kyllä hiihtoja ja laskuja ja varsinkin sitä näkemistä täällä odotellaan jo kovasti!

   Poista
 5. Minusta on ihanaa kun nämä pakkaspäivät antavat "tekosyyn" oleilla sisällä, kerrankin saa siivottua kaappeja ja paljon on turhaa laitettu myyntiin. :) Ihanat pakkasmaisemat siellä ja talja on vaan postaus postaukselta upeampi, päätökseni odottaa ensi syksyyn vastaavan tilaamista horjuu jo nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt Anu odottele, koska nythän nämä ovat alennuksessakin ja säilyyy se kesän vaikka kaapissa ensi syksyyn ;) Tää on kyllä todella ihana!

   Poista
 6. Moikka! Onko tuo talja "dark top"? Nettisivuilla se näyttää tummemmalta kuin tuo teidän ihana ihanaakin ihanampi yksilö..? Klikkaisin heti meillekin tuollaisen kuin teillä!:) t. AnniK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsulis Anni, talja on juurikin tuo dark top ja luonnossa paljon paremman näköinen kuin nettikaupan kuvassa. Ja olen samaa mieltä, ihanaakin ihanampi. Nythän se kannattaa tilatakin, kun saa vähän alennustakin ;) Ja talvea on vielä rutkasti jäljellä!

   Poista

Kiitos kun moikkasit!